начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Възбрана

Възбрана

Мнениеот p_nedev » 20 Юли 2009, 11:08

Здравейте,
Имам въпрос, свързан с изпълнителното производство. Наложен е запор върху апартамент, на който аз съм наемател. Ще рефлектира ли това върху мен в случай че наемодателят не изпълни задължението си в срок?
Благодаря предварително.
p_nedev
Нов потребител

Re: Възбрана

Мнениеот n_ikito » 20 Юли 2009, 11:20

Зависи от договора Ви с наемодателя.... ако е вписан споко, ако не зависи...
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот p_nedev » 20 Юли 2009, 11:23

Не е вписан.
p_nedev
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Юли 2009, 11:33

Ако наемодателят Ви не изпълни задължението си , ще се проведе публична продан на имота и ако последната е успешна , жилището Ви ще има нов собственик.След като дог.Ви за наем не е вписан , остава да се види дали има достоверна дата , тоест дали подписите са нотариално удостоверени , защото тогава се отбелява и датата(има и други способи за определяне на достоверна дата , но те са по-скоро теоретични).Ако това е така , договорът е задължителен за купувача на имота , но не повече от 1 година от прехвърлянето му.Ако дог,. за наем няма достоверна дата и вие сте във владение на имота , то спрямо купувачът този договор се счита , сключен с неопределен срок и купувачът може да го прекрати с 1 месечно предизвестие.Наемодателят дължи обезщетение на наемателя , ако последният бъде лишен от ползването на имота преди изтичане на уговорения в дог.срок , поради прехвърлянето на имота.Това е накратко , успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот p_nedev » 20 Юли 2009, 11:40

Благодарности!
p_nedev
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство