Имам запис на заповед, който е без падеж и е на предявяване.
Записа на заповед е предявен и 2 месеца по късно е издаден изпълнителен лист.
В молбата за издаване на изпълнителен лист не са добавени законната лихва, разходите по адвокати и разходите за съдебни такси.
Възоснова на тази молба е издаден ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ и ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПАРИЧНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ВЪЗОСНОВА НА ДОКУМЕНТ, в който не са присъдени законата лихва от датата на предявяване, съдебните такси, и разходите по адвокати.
Изпълнителният лист и заповедта за изпълнение са предадени на частен съдебен
изпълнител.
Платени са такси за ПДП,ПРОУЧВАНЕ,ОБЕЗПЕЧЕНИЕ, ОБРЗ.П.Д. ТЗЧСИ-някой съкращения не са ми ясни.
Така... 10 дена по късно резултат няма.
Длъжникът има ипотека на имота си, както и възбрана по друго задължение.
Какво следва да направи съдебния изпълнител и как точно ше се съберат парите?
- Дата и час: 30 Ное 2024, 15:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съдия Изпълнителя как събира вземането на кредитора???
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съдия Изпълнителя как събира вземането на кредитора???
Идея нямам. Питай адвоката си, може нещо да остане след продажбата на имота и ипотеката, пък може в течение на времето да откриете я заплата, я вземане и така. Чакате докато изникне нещо
- pitasht
- Активен потребител
Re: Съдия Изпълнителя как събира вземането на кредитора???
Здравейте!
Имам следният въпрос
Извърших услуга за която не ми е платено. За въпросната услуга няма договор, има само една анулирана фактура, която трябваше да се коригира, но лицето отказа да се пише нова фактура и отказва да плати за извършената услуга.
Може ли ЧСИ да започне принудително изпълнение срещу това лице, за да си събера вземането
Имам следният въпрос
Извърших услуга за която не ми е платено. За въпросната услуга няма договор, има само една анулирана фактура, която трябваше да се коригира, но лицето отказа да се пише нова фактура и отказва да плати за извършената услуга.
Може ли ЧСИ да започне принудително изпълнение срещу това лице, за да си събера вземането
- ilidim
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|