Здравейте,
искам да Ви помоля за помощ и съвет, относно едни много големи грешки които допуснахме с приятеля ми относно финансовото ни съсътояние.
1. Аз в момента съм бременна 8м и съм в болнични от 6м, а скоро ми предстои да изляза и в маийчинство. Имам задължение към една финансова институция, закъснях с 3 вноски и ме дадоха на една агенция за събиране на задължения ЕОСМатрикс, а от там понеже нямаш възможност да платя сумата ми казах че ще извадят изпълнителен лист и ще събират задължението чрез съдия изпълнител. Това беше в началото на януари и досега никой не ме потърсил. Аз нямам нищо на мое име, живея при родителите ми, имам 2 потреб. креидта които криво ляво изплащам, и плолу4авам болнични 260лв.
Какви действия може да предприеме Съдия изпълнителя, в каккъв срок трябва да ме информират, може ли да направят запор на заплатите или имуществото на родителите ми?
2. Наложисе приятелят ми да вземе пари от лихвари срещу запис на заповед. Тъй като в момента сме в затруднение, нямаме как да им плащаме лихвите те започнаха да си вадят изпълнителни листове. Той няма имот на негово име, има фирма която има дължими данъци към момента за 1 год, 1 магазин който е под наем и в момента не работи, и автомобил на изплащане. Доходите му по принцип са от фирмата, но запис на заповед който е подписвал са на негово име, а не от името на фирмата. Какво може да стане ако няколко човека едновременно си извадят изпълнителен лист, какви действия се предприемат от съдия изпълнителя, за какъв срок могат да се издължат тези задължения, може ли да се направи споразумение с съдия изпълнителя за изплащането им. Също така има ли възможност да го подведат под наказателна отговорност за това че има задължения към няколко човека или фирми и те са си извадили изпълнителни листове?
Много ще съм ви благодарна за съветите и бързите отговори!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за спешна помощ!
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за спешна помощ!
Тръпки ме побиват от ситуацията ви.
Разбирам деликатното ви състояние,но не е компетентно оттук да се казва каквото и да било по вашия случай,защото трябва да се види какво сте подписвали,какви задължения при какви условия сте поемали,какво притежавате-то не е само в имоти и т.н.Казвам това,защото преди дни имах клиент в подобна ситуация и след като му изчетох документите излезе съвсем различно от това,което възнамерявахме със съдружника ми да правим само по това,което клиентът ни разказа.Още по-малко,че финансовата институция,която споменаване беше същата,ако не ме лъже паметта.
По-скоростно при колега.Ясно е,че нямате в момента много възможност.Но иначе може и по-лошо да стане.В изпъл.произ. има процедура,която ако не ви се спази,може да се атакуват действията на съдебния изпълнител.Отделен е въпросът,че в такава ситуация едно правно положение,може да е повод и за нак.и/граж.отговорност.
Разбирам деликатното ви състояние,но не е компетентно оттук да се казва каквото и да било по вашия случай,защото трябва да се види какво сте подписвали,какви задължения при какви условия сте поемали,какво притежавате-то не е само в имоти и т.н.Казвам това,защото преди дни имах клиент в подобна ситуация и след като му изчетох документите излезе съвсем различно от това,което възнамерявахме със съдружника ми да правим само по това,което клиентът ни разказа.Още по-малко,че финансовата институция,която споменаване беше същата,ако не ме лъже паметта.
По-скоростно при колега.Ясно е,че нямате в момента много възможност.Но иначе може и по-лошо да стане.В изпъл.произ. има процедура,която ако не ви се спази,може да се атакуват действията на съдебния изпълнител.Отделен е въпросът,че в такава ситуация едно правно положение,може да е повод и за нак.и/граж.отговорност.
- punisher
- Потребител
Re: Моля за спешна помощ!
мерси за мненията, за адвокат - ще потърсим обезателно.
но в момента можете ли да ми кажете дали ще се търси някаква отговорност и от родителите ми, дали има такъв вариант да им бъде направен на тях запор на имуществото или трудовите възнаграждения.
докумнета който аз съм подписала за заема е Запис на заповед.
но в момента можете ли да ми кажете дали ще се търси някаква отговорност и от родителите ми, дали има такъв вариант да им бъде направен на тях запор на имуществото или трудовите възнаграждения.
докумнета който аз съм подписала за заема е Запис на заповед.
- angel_for_you
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|