начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Разпределяне на сума по изпълнително дело

Разпределяне на сума по изпълнително дело

Мнениеот kalin_vr » 22 Фев 2008, 16:05

Здравейте!
Резюме: Есента на миналата година ми беше издаден изпълнителен лист, с който посредством ЧСИ беше наложен запор на трудовото възнаграждение на длъжника. Тук, обаче се намесва и държавата, тъй като длъжникът има и задължения към АДВ.
Проблемът: Беше ми обяснено, че в такъв случай трябва да се прави разпределение на постъпленията от наложения запор, между мен и АДВ. При първите три превода получени по сметката на ЧСИ не беше правено такова разпределение, тъй като от тези пари ми се удържаха таксите и хонорарите към моя адвокат и към ЧСИ (понеже при образуване на изпълнителното дело не бях заплатил тези суми в целия им размер). Сумата, която получих от четвъртия превод се оказа, че е в цял размер, тъй като една от секретарките на ЧСИ е забравила да направи разпределение и цялата сума е пратена по моята сметка.
Така на практика се получава, че до момента към АДВ все още не са постъпвали средства. Тук са моите въпроси по същество:
1. Има ли законноустановен начин, по който се извършва това разпределение на средствата (сумата, която ми се дължи е 2 пъти по-голяма от тази, която се дължи на АДВ)?
2. Ако има системно забавяне (забравяне), от страна на счетоводството на работодателят на длъжника (Държавна институция), да се превеждат сумите по сметка на ЧСИ, кой би трябвало да потърси отговорност - аз или моя адвокат (или ЧСИ) като мои представители по това дело?

Благодаря Ви предварително.
kalin_vr
Нов потребител

Мнениеот kalin_vr » 23 Фев 2008, 12:24

Благодаря ти, kalahan2008 .
kalin_vr
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство