начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Поръчител по кредит изкупен от фирма за събиране на задължен

Re: Поръчител по кредит изкупен от фирма за събиране на задъ

Мнениеот ivanov_p » 30 Авг 2014, 21:44

Кредитът е голям и при всички случаи трябва да рискуваш с дело. Важно е да хванеш призовката със заповедта, първият етап на заповедното производство. Ако я изтървеш ще те осъдят, за да не стане има комплекс от мерки. Когато дойде правиш възражение и чакаш да заведат ново дело, там трябва да представят всички документи. Чак тогава ще наемеш адвокат, защото ще има каква да гледа. Единственото, което трябва да гледа е настъпването на изискуемостта и дали от нея са минали 6 месеца. Има два варианта, да загубиш и да платиш 5-6% вповече, отколкото ака не си се съдил, и да спечелиш. За да не е безмислено печеленето им внасяй по 1-2 лв. на ден. Ако ти е неудобно и си ларж внасяй по 5, но не повече, после ще ти купя платежните.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот sundera86 » 30 Авг 2014, 22:41

ivanov_p написа:Кредитът е голям и при всички случаи трябва да рискуваш с дело. Важно е да хванеш призовката със заповедта, първият етап на заповедното производство. Ако я изтървеш ще те осъдят, за да не стане има комплекс от мерки. Когато дойде правиш възражение и чакаш да заведат ново дело, там трябва да представят всички документи. Чак тогава ще наемеш адвокат, защото ще има каква да гледа. Единственото, което трябва да гледа е настъпването на изискуемостта и дали от нея са минали 6 месеца. Има два варианта, да загубиш и да платиш 5-6% вповече, отколкото ака не си се съдил, и да спечелиш. За да не е безмислено печеленето им внасяй по 1-2 лв. на ден. Ако ти е неудобно и си ларж внасяй по 5, но не повече, после ще ти купя платежните.

Би ли ми дал съвет как да разбера дали ме съдят, как да хвана призовката със заповедта?
Да не стане да разбера чак когато ми запорират заплатата и вече е късно
sundera86
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 30 Авг 2014, 22:48

Ноу-хау! Включи си съобщенията.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 31 Авг 2014, 17:25

sundera86 написа:Би ли ми дал съвет как да разбера дали ме съдят, как да хвана призовката със заповедта?
Да не стане да разбера чак когато ми запорират заплатата и вече е късно

Става с периодични справки /може и по телефона/ в деловодството на съответния съд. Не че има значение, дали има заповед, защото тя така или иначе ще ти бъде връчена, ама ако искаш да си намираш работа, можеш да ги правиш и сам :)
А от написаното от Иванов, единственото вярно нещо, е че размера на сумата наистина си заслужава да се бориш. Благодарение на него, напоследък всички питащи биват тотално обърквани. Ако можеш игнорирай мненията му и ще останат правилните съвети. И най-вече не плащай и не подписвай нищо. Успех :)
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство