начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

изпълнение на заповед по чл. 126ж от ГПК

изпълнение на заповед по чл. 126ж от ГПК

Мнениеот angelova-2 » 10 Юли 2004, 20:44

Като процесуален представител на държавно учреждение подадох молба до РС, която бе уважена, като ни е издадена заповед по чл. 126ж от ГПК срещу бивш наш наемател, съгласно която заповед същият следва да ни предаде владението върху имота. Заповедта на РС е потвърдена и от ОС( след негова жалба). Заповедта, съгласно текста й, но и според ал. 4 на чл. 126ж ГПК, подлежи на изпълнение от органите на РПУ, но същите отказват да изпълнят тази заповед на РС. През това време, за да печели време, нарушителят - бившият наемател на имота ни, продължава да пише всякакви абсурдни жалби и да иска тълкувания на заповедта. Последната му заповед е подадена в Районна прокуратура в деня, когато все пак успяхме да "размърдаме" РПУ, което изпрати дежурната патрулка, а ние си организирахме крановете, за да преместят на нарушителя бараката, поставена незаконно в имота ни. Точно тогава, той донесе постановление на Районна прокуратура за спиране на действията по освобождаването на имота ни, като срещу нас - държавно учреждение(?!) има образувана проверка с обвинение по чл. 195 НК -кражба. Какво повече да предприем, след като самата прокуратура зае пристрастно отношение в полза на нарушителя (и това вече трае повече от половин година)?.... И къде е ролята на РПУ, според чиито служители "това не било тяхна работа". Предварително благодаря за идеите.
angelova-2

Re: изпълнение на заповед по чл. 126ж от ГПК

Мнениеот donna » 10 Юли 2004, 20:57

това е истина ,боже опази не знам какво да мисля ето какво ми идва на ум жалба до директора на РДВР, и една жалба до Главна прокуратура
donna
Старши потребител

Мнениеот angelova-2 » 10 Юли 2004, 21:09

Благодаря ти, donna. Това вече го направих - от РДВР - никакъв резултат, а Главна прокуратура ни уведоми, че е препратила жалбата ни до ВКП. А ние продължаваме да даваме обяснения в РПУ дали все пак сме предупредили нарушителя, че точно за еди-коя си дата, е следвало да опразни имота, като че ли не е предупреждаван досега от нас с безброй покани, в т.ч. и нотариални, и накрая той отказа категорично да получи поканата... Сега искат да ни обвинят, че сме му откраднали вещите....Безумие, след като все пак е викан в РПУ, съставен му е протокол с предупреждение, след това са му дали срок за опразване на имота, пък после не знам защо са му удължили срока, но и този срок отдавна е изтекъл и т.н....
angelova-2

Мнениеот донна2 » 10 Юли 2004, 21:13

вашият нарушител явно има добри познанства ,а тая история с "откраднаха ми вещите" е добре позната ........, все пак по мое мнение отново уведомете главна прокуратура ,дори адресирайте жалбата до главният прокурар изрично напишете ,че това е втора жалба по един и същи случай пък да видим
донна2

Мнениеот shveda » 10 Юли 2004, 22:00

Не разбрах как точно са обвинили учреждението в извършване на кражба. Това е невъзможно, обвинението трябва да е срещу определено ф.л. А по отношение на жалбата до прокуратурата трябва да спазите подсъдността - РП, ОП, АП, ВП, в противен случай отново ще върнат жалбата с отговор да я отправите до компетентната прокуратура или те служебно ще я препратят. Най-добре се обърнете към директора/началника на съотвентното поделение на МВР, като в жалбата си посочите изрично на кой член от закона базирате искането или оплакването си. За съжаление често на служителите на МВР трябва да им се обяснява най-елементарно какво са длъжни да направят.
shveda
Потребител

Мнениеот angelova-2 » 11 Юли 2004, 13:08

Именно, колега. Но е факт. В РПУ са извикани (по телефона) да дават показания служители от администрацията и аз,като процесуален представител, дали знаем "кой точно е наредил да се вдигне бараката на нарушителя" - сякаш, че няма съдебен акт, който Районна прокуратура игнорира, въпреки че й добре известен, както и да отговорят на въпроса на прокуратурата: Уведомен ли е нарушителят, че точно на въпросата дата ще му се вдига бараката, още повече, че никой от далите показания не е присъствал на мястото по изваждането на нарушителя. Мисля, че въпросът е в това, че РПУ не считат, че е тяхно задължение да изпълнят заповедта на Съда.
angelova-2

Мнениеот shveda » 11 Юли 2004, 22:12

Защо не пробвате да се жалите до Министерство на ВР или до Главния секретар на МВР.
shveda
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство