начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

Запис на заповед- въпрос за предявяване

Запис на заповед- въпрос за предявяване

Мнениеот flyhouse » 16 Апр 2010, 08:18

Здравейте,

Имам няколко въпроса относ един запис на заповед, който ми подписаха едни хора които ми дължат една сума.

Образец за нея намерих в интернет и има следните особености:
- Посочил съм дата на падеж, но едновременно с това в текста има следното- "(имената на длъжника и адреса) ще заплатя срещу представянето на настоящия запис на заповед сумата от ЛВ на ремитента(моите имена и данни). Настоящият Запис на заповед е платим без протест и разноски".

Въпросите ми са- неправилно ли е, че е посочена дата на падеж и, че е платима при представяне?
Тъй като в момента длъжника се е укрил и не мога да му я предявя, а е записано че е платима без протест, трябва ли да отида при нотариус за да му се предяви с нотариална покана или да я протестирам, или директно отивам в районния съд за да си извадя изпълнителен лист?

Благодаря предварително за отговорите Ви.
flyhouse
Младши потребител

Re: Запис на заповед- въпрос за предявяване

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Апр 2010, 09:12

Искайте издаване на изпълнителен лист от Районният съд, като считам, че падежът е правилен, но зависи от конкретният текст.

Защо Ви притеснява посещението при адвокат, пък макар и по Е-майл - да се свържете и да се уговорите за среща в извънработно време.

Всички разноски по консултации и съдебни разноски ще се поемат от осъденият длъжник, понякога в двоен размер.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Запис на заповед- въпрос за предявяване

Мнениеот flyhouse » 16 Апр 2010, 13:59

Ще се свържа с адвоката ми другата седмица, тъй като в момента не е възможно, но принципно исках да знам, дали записа на заповед е изряден.
flyhouse
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство