Здравейте,
Имам няколко въпроса относ един запис на заповед, който ми подписаха едни хора които ми дължат една сума.
Образец за нея намерих в интернет и има следните особености:
- Посочил съм дата на падеж, но едновременно с това в текста има следното- "(имената на длъжника и адреса) ще заплатя срещу представянето на настоящия запис на заповед сумата от ЛВ на ремитента(моите имена и данни). Настоящият Запис на заповед е платим без протест и разноски".
Въпросите ми са- неправилно ли е, че е посочена дата на падеж и, че е платима при представяне?
Тъй като в момента длъжника се е укрил и не мога да му я предявя, а е записано че е платима без протест, трябва ли да отида при нотариус за да му се предяви с нотариална покана или да я протестирам, или директно отивам в районния съд за да си извадя изпълнителен лист?
Благодаря предварително за отговорите Ви.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 15:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запис на заповед- въпрос за предявяване
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запис на заповед- въпрос за предявяване
Искайте издаване на изпълнителен лист от Районният съд, като считам, че падежът е правилен, но зависи от конкретният текст.
Защо Ви притеснява посещението при адвокат, пък макар и по Е-майл - да се свържете и да се уговорите за среща в извънработно време.
Всички разноски по консултации и съдебни разноски ще се поемат от осъденият длъжник, понякога в двоен размер.
Защо Ви притеснява посещението при адвокат, пък макар и по Е-майл - да се свържете и да се уговорите за среща в извънработно време.
Всички разноски по консултации и съдебни разноски ще се поемат от осъденият длъжник, понякога в двоен размер.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Запис на заповед- въпрос за предявяване
Ще се свържа с адвоката ми другата седмица, тъй като в момента не е възможно, но принципно исках да знам, дали записа на заповед е изряден.
- flyhouse
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|