начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

Може ли ЧСИ да те изхвърли от единствено жилище?

Може ли ЧСИ да те изхвърли от единствено жилище?

Мнениеот stoil_ » 08 Апр 2010, 12:31

дравейте. Извинте невежеството ми. Имам нужда от помощ, ще се опитам да разкажа казуса максимално разбираемо...

Жилище е ипотекирано към банка, ипотеката се обслужва редовно. Собственик на жилижето е наследник на родител. Наследява всичко а не по опис - т.е. активи и пасиви.

Родителят дължи пари на кредитор /не банката/ по запис на заповед. сега ЧСИ иска парите от длъжника - едва навършило пълнолетие момиче. Тя няма друго жилище и живее там с баба си инвалид 90+ % и баща си също инвалид 90+ %...

никои от тях не притежава друго жилище.

жилището би трябвало да е несеквестируемо... ?! нали?

да, то има ипотека, но тя не е към кредитора. закона казва, че несеквестируемостта отпада отпада когато жилището е ипотекирано към кредитора...

с думи прости? ще остане ли едно момиче което само се грижи за 2ма много възрастни и болни хора на улицата? ще останат ли и те на улицата?

това ако е законно, морално ли е? жилището вече е оценено и скоро ще бъде пуснато на търг.... какво може да се направи?

момияето едва смогва да изплаща ипотеката /също завещана от родителя/

моля помогнете ми ако можете - тя няма 30% от сумата по заповедтта... сумата е огромна!

отделно има доказателства, че поне част от заема е погасен.. има вносни бележки от банки...

но ЧСИ има заповед за изпълнение и не се интересува от нищо...

2ма инвалиди и едно младо момиче което прави чудеса за да се грижи за тях, не го трогват.... какви варианти има? много ви благодаря предварително.

С.
stoil_
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство