начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

обжалване на ИЛ

обжалване на ИЛ

Мнениеот danestev » 16 Мар 2010, 19:01

Тотално оплесках днес оспорването на ИЛ по моето дело срещу топлофикация в СРС.
Подадох частната си жалба днес в СРС на Римската стена. Вместо да напиша на частната жалба до СГС чрез СРС по реда на чл. 407 и на основание чл 277 ГПК, аз я адресирах до СРС и посочих номера на делото по описа на СРС ІІІ Гражданско отделение. На туй отгоре приложих бележка за внесена такса по сметката на Районния съд, а не на СГС. Нито съм я адресирал правилно, нито съм платил правилно държавната такса. Кажете как да я оттегля сега тази жалба от СРС и да си подам нова до СГС чрез СРС, като този път си платя още веднъж държавна такса от 15 лв. по сметката на СГС.
Въобще не съм сигурен за тази частна жалба каква такса дължа - 15 лв. по чл. 19 от Тарифата или дължа по-голяма сума?
Благодаря!
danestev
Нов потребител

Re: обжалване на ИЛ

Мнениеот usra_ovcova » 16 Мар 2010, 20:33

Няма страшно.
Ще има указание на съда и тогава ще се поправите.
Ходете редовно да проверявате в деловодството да проверявате.
usra_ovcova
Потребител

Re: обжалване на ИЛ

Мнениеот Гост. » 16 Мар 2010, 20:57

Днес ви четох- темата наистина представляваше интерес от правна страна ( издаден ИЛ и влязла в сила ЗИ по ЗИЗИ, неприложено към делото, но депозирано в срок възражение, и сте на етап - покана за доброволно изпълнение.... ).
Сега, след редуциране на фактите, е .....

Таксата за ЧЖ е 15лв.
Гост.
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство