Здравейте,
Имам следният въпрос:
Имам предсрочно изискуем кредит, на основание на кето ми е наложен запор на заплатата... от ЧСИ ...до тук добре.
Обаче какво се получава на практика:
Зплатата ми се превежда по банкова разплащателна сметка (карта), след като се приспада запорираната сума и остава сумата Х с която трябва да преживявам и да си плащам сметките ( добре, нямам против, щом така се е случило ), всичко си е в реда на нещата "щом си взел - ще веръщаш" , обаче сега същият този ЧСИ ми натресъл и блокиране на банковата сметка, и нямам представа на какво основание след като вече е постановено "наказание и действие - запор на заплатата" в рамките на съдебното постановление по делото ( на което така и не съм присъствала, поради това че то е протекло незнайно кога и аз получих известието за постановлението МНОГО след крайниет срок за реакция, обжалване или каквото и да било - Свършен Факт!!!) врамките на определена сума,м която автоматично се приспада от моята заплата и това не се е променяло!
Питането е , какво мога да направя за да спра това своеволие ( по мое виждане, след като си понасям наказанието защо ме тормози тоя бастун?).
Другото което установявам след подробна справка от банката е че блокираната сума е далеч по-голяма от постановеното съдебното решение... и незнайно как е пораснала въпреки че сумите по запора си текът вече 2 години?!? Къде са отишли тези пари? и защо искат да плащам повече от определената чрез СЪД сума, бключваща ТАКСИ, ЛИХВИ, КОМИСИОННИ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО?
ще помоля ако някой може и се наема да даре решение на проблема да го направи, и ако има вариант за някаква защита от подобни безобразия нека се свърже с мен. благодаря предварително!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 15:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос, и молба за помощ-съвет
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос, и молба за помощ-съвет
Здравейте, Не знам какви справки правите по банки, но мястото където трябва да направите справка е при съдия изпълнителя. Да проверите делото, размера на задълженитето, главница, обезщетение - това което вие наричате лихва, разноските, комисионите, такси ако има такива. После да проверите какви суми са постъпвали по изпълнителното дело и как са разпределяни те от ЧСИ, т.е. какво е погасявано с тях. После си направете едно искане пред ЧСИ, след като покриете разноските и таксите, всички постъпващи суми да отиват за погасяване на главницата. И най-вече, обърнете се към адвокат, който да ги следи тия работи и да се грижи вместо Вас размера на задължението Ви да не се увеличава непрекъснато
- freelance
- Младши потребител
по един дълг редът за погасяване по закон е: разноски, лихви, главница. Има законово определен размер на разноските в частта на таксите на ЧСИ, както и някакъв максимум за адвокатския хонорар. Само дето за това може и да не се допусне обжалване по новия ред / звучи едва ли не като ordine nuovo - фашистката доктрина в Италия при Дучето/. Може да се направи експертиза от вещо лице - икономист. Редно е да се види какво е плащано със запора и доколко е платено. Случва се и да забравят, както и да грешат.
Най-добре си направете консултация при адвокат - цивилист. На сляпо може само да се гадае.
Най-добре си направете консултация при адвокат - цивилист. На сляпо може само да се гадае.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
naty123 написа:Здравейте,
Имам следният въпрос:
...ще помоля ако някой може и се наема да даре решение на проблема да го направи, и ако има вариант за някаква защита от подобни безобразия нека се свърже с мен. благодаря предварително!
Мога и се наемам с проблема,но като се свързах с тебе...
- usra_ovcova
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|