На 01.09.2003г ми беше съставена глоба на моята фирма, която от тогава е недействаща, тъй като нямах възможност да заплатя исканата сума.На 16.12.2009г получих писмо от Агенцията за Държавни Взимания, че ми се прекратява производството на събиране по чл.255 ал.1 т.6 от ДОПК и ми махат запора на скромното ми имущество. И днес получавам ново писмо от частен съдия изпълнител , че по чл. 202 вр. с чл 200 от ДОПК че отново ми налага запор на имуществото отново и иска дори и по голяма сума.
Това което намерих тук по чл82 беше, че когато минат 2 години производството се прекратява когато става въпрос за глоба и ако се подновява се изчаква 1/2 от дадения срок и се прекратява завинаги.
И въпросът ми е актуални ли са тези закони публикувани тук и какво мога да направя аз за да се спре производството и да не плащам глобата нито да ми продадат имуществото.
Благодаря за вниманието
- Дата и час: 27 Ное 2024, 15:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
за давност на глоба
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: за давност на глоба
Благодарна съм на всички мнения по въпроса и какви постъпки мога да направя.
Питах се и дали мога да подам молба някъде или трябва само с адвокат да разговарям
Питах се и дали мога да подам молба някъде или трябва само с адвокат да разговарям
- magito123
- Нов потребител
през това време от 2003 година сме получавали около 4 писма които не бяха взимани от пощенските служители
казаха ми че може да се подаде молба да ми го прекратят по давност тъи като Агенцията за държавни взимания е затворена от януари тази година да ми кажете дали някъде другаде мога да подам молбата
казаха ми че може да се подаде молба да ми го прекратят по давност тъи като Агенцията за държавни взимания е затворена от януари тази година да ми кажете дали някъде другаде мога да подам молбата
- magito123
- Нов потребител
Изяснете - глоба или имуществена санкция, за ЕТ или за дружество става въпрос.
По принцип наложените глоби не се погасяват по давност. Веднъж наложени и влезли в сила, те се активират безсрочно (вечно) с елементарно принудително действие.
Не е толкова лесно да се отървете от Агенция за държавни вземания (НАП).
За дружествата има една вратичка, но едва ли ще проработи изведнъж - по принцип глобата и имуществената санкция се различават.
По принцип наложените глоби не се погасяват по давност. Веднъж наложени и влезли в сила, те се активират безсрочно (вечно) с елементарно принудително действие.
Не е толкова лесно да се отървете от Агенция за държавни вземания (НАП).
За дружествата има една вратичка, но едва ли ще проработи изведнъж - по принцип глобата и имуществената санкция се различават.
- ivan_lawyer3
- Потребител
глоба, но ми го налагат като частно лице и от агенцията днес ми казаха, че ако съм била отишла преди да я закрият са щели да ми прекъснат задълженията поради давност, но вече всичко е пренасочено към частни изпълнители и те си решават как да процедират
- magito123
- Нов потребител
и също така искам да попитам сега след като съдия изпълнител се е заел с глобата ми може ли да се обърна към поръчителя на глобата и да си платя при него тъй като тя ми дава частна сметка в която да й превеждам парите и ме страх да не злоупотреби с доверието и да не ми отчете парите и после да се наложи пак да ги плащам. Просто вече ме страх от всичко и се пазя от каквото мога. Благодаря ви.
Намерих и това:
[size=85]Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.
Намерих и това:
[size=85]Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.
- magito123
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|