начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Съдебна процедура за непогасен кредит

Съдебна процедура за непогасен кредит

Мнениеот charmblessed » 20 Авг 2009, 16:17

Спешно се нуждая от съвет. Върнах се няколко страници назад във форума, но не открих подобен казус. Получих смс от кредитна компания, че срещу мен е заведена съдебна процедура за непогасен кредит в размер на стойност 388 лв. Заемът беше за мои познати (което не е оправдание), но те се затрудниха във връщането и не успяха да го погасят в срок. Неведнъж съм разговаряла с кредитната компания и са наясно със ситуацията, но въпреки това днес ми изпратиха този смс. Аз им позвъних и поисках информация в кой съд е заведена и номер на преписка относно тази процедура срещу мен, но те отказаха да ми я предоставят по телефона. Въпросът ми е, ако има наистина заведена съдебна процедура и аз платя сумата, ще бъде ли прекратена? И принципно възможна ли е осъдителна присъда по такъв казус? Мой приятел има същият проблем, остана безработен е, а дължи пари на кредитна компания и се притеснява дали може да бъде осъден и това да му се впише в свидетелството за съдимост. Благодаря ви предварително за помощта!
charmblessed
Нов потребител

Re: Съдебна процедура за непогасен кредит

Мнениеот p_dyan » 20 Авг 2009, 23:27

Ako има съд.преоцедура тя е започната в районния съд по вашето постоянно местоживеене/постоянен адрес/ или ако сте сменяли постоянния адрес, то кредитната компания ще ползва адреса който сте дали когато е сключван договора (респ. съответния Районен съд).
По втория въпрос - щом платите, естествено е всякакви искове към вас да бъдат прекратени или оттеглени.(респ. вие ще поискате това).
И не се шашкайте за 380 лв.
p_dyan
Потребител

Re: Съдебна процедура за непогасен кредит

Мнениеот charmblessed » 21 Авг 2009, 22:17

Благодаря за съвета! Оказа се, че кредитната компания е злоупотребила и ме е ИЗЛЪГАЛА, че е започнала съдебна процедура. Фирмата е "Изи кредит", провинциален офис, дано по-малко хора се възползват от "услугите" им. Не знам дали имам право да ги съдя, но с удоволствие бих го направила за тази "гавра", която си направиха. Вярно, че изплащането на заема, който беше на мое име, беше закъснял (изплатен беше в деня, в който ми изпратиха съобщението, че е стартирала съдебна процедура), но не съм убедена, че имат право да действат по такъв начин.
charmblessed
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство