начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Помогнете .....

Помогнете .....

Мнениеот ivondera » 14 Авг 2009, 19:56

Привет. Има ли начин да се разбере дали лицето което осъдих има имот на негово име или дали разполага с доходи. Имам издаден изпълнителен лист. Ходих при частен съдя изпълнител, но той ми каза, че без изпълнително дело неможе да се направи нищо. Лицето което осъдих се намира в ЦСЗ. Има ли начин да се разбере дали има нещо на негово име за да знам дали си струва да завеждам изпълнително дело. Бихте ли ми казали и колко ще ми струва да заведа изпълнително дело. Благодаря Ви предварително.
ivondera
Нов потребител

Re: Помогнете .....

Мнениеот marinov » 14 Авг 2009, 23:00

5 лв. за издаване на изп. лист, 20 лв, образване и по 5 лв. за всяка справка за имушеството на д-ка.
marinov
Потребител

Мнениеот razli4na » 15 Авг 2009, 12:52

ivondera написа:Имам издаден изпълнителен лист. Ходих при частен съдя изпълнител, но той ми каза, че без изпълнително дело неможе да се направи нищо.

И какво чакате- образувайте го! Как иначе?
razli4na
Активен потребител

Мнениеот ivondera » 16 Авг 2009, 13:41

Идеята ми е следната. Искам да разбера дали има имот или пари с които да ми изплати обещетението преди да заведа делото. ЧСИ ми пойска 110 лв. за да заведе делото. Ако длъжника няма нищо ще загубя парите за делото. За това питам има ли начин да разбера дали има средства преди да заведа делото.
ivondera
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 16 Авг 2009, 14:57

Има ли начин да се разбере дали лицето което осъдих има имот на негово име или дали разполага с доходи.

За имотите- има начин.
За доходите... то нали е ЦСЗ, дори и да получава нещо от там- няма да стане, защото размера на получаваното е повече от мизерен.

Различна ви е указала начина- образувайте си ИД, имате интерес от това. Така ще разберете повече неща за имущественото състояние на длъжника, а и спира давността.( не питайте, какво е давност!)
Гост.
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство