Допустимо ли е да се подаде молба до съда за определяне на срок за извършване на конкретно действие от ЧСИ или това производство по ГПК касае единствено съдилищата?
Според мен няма пречка, но не успях да открия съдебна практика по въпроса
- Дата и час: 27 Ное 2024, 12:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за бавност...
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Молба за бавност...
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Re: Молба за бавност...
Допустима е. Подава се пред съда пред който се обжалват действията и отказите на СИ. Вж. Ж.Сталев - принципи на гражданския процес, служебно начало.
- marinov
- Потребител
Благодаря за отговора, колега! И аз се оповавам на Сталев и коментара на новия ГПК, но от СГС явно са позабравили теорията Все пак ще пробвам пред САС.
Ако си срещал подобна практика - ще съм ти много признателен
Ако си срещал подобна практика - ще съм ти много признателен
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
marinov написа:Допустима е. Подава се пред съда пред който се обжалват действията и отказите на СИ. Вж. Ж.Сталев - принципи на гражданския процес, служебно начало.
По новия ГПК няма такава възможност, единственото средство за защита е иск за вреди срещу съдебния изпълнител.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
hidden написа:marinov написа:Допустима е. Подава се пред съда пред който се обжалват действията и отказите на СИ. Вж. Ж.Сталев - принципи на гражданския процес, служебно начало.
По новия ГПК няма такава възможност, единственото средство за защита е иск за вреди срещу съдебния изпълнител.
На какво основание? Има ли в новия ГПК изрична норма която да препятства подаването на подобна молба? Аз се позовавам на чл. 7 ал. 1 от ГПК " Съдът служебно извършва необходимите процесуални действия по движението и приключването на делото и следи за допустимостта и надлежното извършване на процесуалните действия от страните" Това е принцип регламентиран както в новия така и стария кодекс. Няма промяна в режима, поне аз не виждам.
Миши подай молбата си чрез съдебния изпълнител, недей да адресираш директно до съда. Ако действително е забава и има поне малко акъл в главата ще ти свърши работа без да се налага да се стига до съд.
- marinov
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|