Здравейте на всички,
от доста време чета форума и досега никога не съм писал, но след поредната безсънна нощ, чашата преля и реших да пусна моето запитване. Случаят е следния. Живея в кв. Овча Купел където наскоро се нанесох в нова жилищна сграда. Срещу въпросната сграда се строи друга (нищо ново под слънцето), проблема обаче е че собственика си отглежда 5-6-10 броя бездомни кученца, оградени с една оградка в непосредствена близост до запуснато фургонче. Вече 6 месеца продължава нон-стоп тормоз. Кучетата не лаят. По скоро се дерат изтерично и то предимно вечерно време. Човека твърди че песовете си пребивават там абсолютно легално. Лишени от разходка - разхождат ги максимум веднъж в седмицата, лишени от подслон, в непосредствена близост до 10-тина котки, собственика си живее в чужбина и не полага никакви грижи за тях. Малкото грижи които получават са от "работещите" на строежа.
Прочетох наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община и според мен се нарушават множество точки от нея.
Искам да ви попитам какви легални действия мога да предприема, така че да се справя с този средновековен по характер но съвременен по бит проблем? Може ли да направя нещо друго освен писма до кметове, районни администрации и тн.?
Предварително Ви благодаря!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
"Типичен" но сериозен столичен проблем
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: "Типичен" но сериозен столичен проблем
Да ме изцвинят привържениците на Бриджит Бърдо.
Ще дам еднин незаконен, но единствено ефеткивен начин за стпавяне с бездомните кучета - филийка напоена с антифриз.
Може да ви се струва жестоко, но аз друг начин не виждам.
Да, всяка община си има наредба за домашните кучета и програма за овладяване на популацията на бездомните. Но общините не са в състояние да се справят с проблема, докато има хора, които си вземат животни и после ги изхвърлят на улицата. Имате ли представа какви пари трябва да се харчат за овладяване на популацията на бездомните кучета? Пушката, с която се изстрелва специалната опойка, струва над 1000 лв., а ветеринарните лекари искат между 40 и 45лв. за залавяне, кастриране и обезпаразитяване на едно животно.
ФИЛИЙКА С АНТИФРИЗ!!!
Ще дам еднин незаконен, но единствено ефеткивен начин за стпавяне с бездомните кучета - филийка напоена с антифриз.
Може да ви се струва жестоко, но аз друг начин не виждам.
Да, всяка община си има наредба за домашните кучета и програма за овладяване на популацията на бездомните. Но общините не са в състояние да се справят с проблема, докато има хора, които си вземат животни и после ги изхвърлят на улицата. Имате ли представа какви пари трябва да се харчат за овладяване на популацията на бездомните кучета? Пушката, с която се изстрелва специалната опойка, струва над 1000 лв., а ветеринарните лекари искат между 40 и 45лв. за залавяне, кастриране и обезпаразитяване на едно животно.
ФИЛИЙКА С АНТИФРИЗ!!!
- ivankavrakov
- Потребител
Не е вярно че не може да се направи друго
не си ли гледал преди време репортажите за отровени кучета със стрихинин.
Но нямам представа откъде може да се намери стрихинин
не си ли гледал преди време репортажите за отровени кучета със стрихинин.
Но нямам представа откъде може да се намери стрихинин
- vetre
- Потребител
При мен пък има един идиот - не си извежда кучето. Като почне да скимти "по нужда", му отваря вратата на апартамента и кучето слиза до входната врата. Ако някой междувременно се появи и отвори вратата - добре, но в повечето случаи след известно чакане кучето си свършва и "голямата и малката" работа във входа И аз търся стрихнин :oops: , защото със застрелване ще има много ядове и разправии
Филийка с антифриз Ама аз и бездомно куче не съм виждал отдавна да яде хляб - всички налитат само на месни изделия, благодарение на многото последователи на Бриджит Б. Пък и антифризът все пак има определена миризма - дали ще се подлъже ?
Филийка с антифриз Ама аз и бездомно куче не съм виждал отдавна да яде хляб - всички налитат само на месни изделия, благодарение на многото последователи на Бриджит Б. Пък и антифризът все пак има определена миризма - дали ще се подлъже ?
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Държавата (в частност общината) ни не може да се грижи за бездомните хора, а камо ли за бездомните кучета.
Не сме достигнали онзи стандарт, който би ни позволил да отделим нам колко хиляди хектари за приют с 60 души персонал за 500 бездомни и болни кучета, както са направили на 80км от Гранд Каньон, Колорадо, САЩ.
Не сме достигнали онзи стандарт, който би ни позволил да отделим нам колко хиляди хектари за приют с 60 души персонал за 500 бездомни и болни кучета, както са направили на 80км от Гранд Каньон, Колорадо, САЩ.
- ivankavrakov
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|