- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кредит, обвързан със застраховка живот и починал длъжник
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Кредит, обвързан със застраховка живот и починал длъжник
Здравейте, пиша от името на познат за да ни насочите къде и как ще ни помогнат, случаят е следният преди около 2 години вторият баща тегли кредит обвързан със застраховка живот, след около една година обаче умира от цероза мисля, кокато жената която живее с него в този момент се е поинтересувала в банката какви документи трябва да набавят за да поеме банката застраховката , казва че нехайна служителка почти не и е обяснила точно какво се прави, и ето сега наследниците получават писмо от ЧСИ в което са упоменати чл.139, 142 и 149 от НКП, въпросът ми е следният може ли с адвокат да се успорва това след като вече е при ЧСИ и дали съгласно тези членове може да се отнеме недвижимото имущество на наследниците , след като сумата е около пет хиляди мисля , или само ще има запор на сметките на същите
- poli_74
- Младши потребител
Re: ГКП
Проблемът е доста сериозен и затова не разчитайте на форумите.
Просто ми е странно,как българинът не търси съвет и правата си веднага.
И тази жена,която живее с него, явно не е съпруга, така че няма какво да търси, нито някой е длъжен в банката да и обяснява каквото и да е.
Просто ми е странно,как българинът не търси съвет и правата си веднага.
И тази жена,която живее с него, явно не е съпруга, така че няма какво да търси, нито някой е длъжен в банката да и обяснява каквото и да е.
- sunrise
- Активен потребител
Re: ГКП
В голяма част от банките се отпускат кредити,които освен с обявената маса на обезпечение(ЗЗ,поръчителство ....) учредява застрахователно правоотношение...при случай на смърт или времееенна нетрудоспособност (в разл. случаи-различно) застрахователят поема остатъка по кредита, но за да се случи това в момента на смъртта трябвало е да предоставите Смъртен акт, заверено копие от епикриза, Здравноосигурителна книжка(в някой случаи го изискват заради координатите на Личн.лекар), от Банката трябвало е да продоставят пълно извлечение от кредитната партида, както и копие от Заявлението-съгласие за застраховката...докато тече производството пред застрахователят, кредита трябва да се обслужва редовно, в случай че застрахователят реши да плати ...сумите, които сте внасяли по кредита от момента на кончината на длъжника-се връщат...
в конкретния случай...доста сте закъсняли, за целта търсете лице с юридическа правоспособност, който може в максимална степен да бъде полезен, за да се защитят вашите правнозначими интереси!
в конкретния случай...доста сте закъсняли, за целта търсете лице с юридическа правоспособност, който може в максимална степен да бъде полезен, за да се защитят вашите правнозначими интереси!
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|