начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

запор върху сметките на поръчител,потр.кредит

запор върху сметките на поръчител,потр.кредит

Мнениеот tevolere » 07 Сеп 2008, 22:07

здравейте, моля за малко помощ.от поръчителите при потребителски кредит,се удържат вноски по кредита,има наложен запор на сметките им.понеже кредитополучателя ми е познат,но не плаща ме притесняват мен, дайте идея какво може да се направи.Ако поръчителите заведат някакъв вид дело срещу кредитополучателя,дали ще бъде махнат запора върху сметките им,или въобще някой да даде идея,ако се е преборил с подобен въпрос,мерси
tevolere
Нов потребител

Мнениеот chosen_23 » 07 Сеп 2008, 22:25

Те могат да заведат дело след като са изплатили дълга му. Тогава имат право на обратен иск :wink: , за да им върне той даденото от тях.
chosen_23
Младши потребител

Мнениеот tevolere » 07 Сеп 2008, 22:47

значи да чакаме докато платят дълга ,ох мерси за отговора !
tevolere
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 07 Сеп 2008, 23:07

Чл. 429. (1) Наследниците и частните правоприемници на взискателя, както и поръчителят и солидарният съдлъжник, които са платили дълга, могат да искат изпълнение въз основа на издадения в полза на взискателя изпълнителен лист. Приемството, съответно плащането от поръчителя или съдлъжника, се установява с писмени доказателства.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот gudio » 07 Сеп 2008, 23:42

tevolere написа:значи да чакаме докато платят дълга ,ох мерси за отговора !

:lol: Разбирам(е) Вашето желание да не платите, но не го подкрепям(е) :wink:
Поръчителите са затова - като няма пари длъжникът, да се вземат от тях. Поръчителството, впрочем, поне по мои наблюдения отдавна не е безвъзмездно в отношенията длъжник-поръчител. Най-малкото схемата е била "аз на тебе поръчител, а ти поръчител на мене". Да не говорим, че някои люде са поръчителствали и срещу 500-600 лв. "кеш" от кредитополучателя, или повече, в зависимост от размера на кредита.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот tevolere » 08 Сеп 2008, 13:45

мерси за отговорите, прочела съм договора но не бях наясно какво е възможно да се направи и от страна на поръчителя.никога няма гаранция, че кредита ще се връща.
tevolere
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство