Здравейте,
Имам следният казус: В имот в регулация има построена стопанска сграда около 100кв.м. Тя е построена на границата на имота. Отбелязана е в кадастъра и я има в нотариалния акт на имота, но с по-малка от реалната площ. Самата сграда е на 2 етажа, по средата е с излята бетонна плоча, която не е законна по смисъла на закона и предвид предназначението на самата сграда, вторият етаж е конструиран изцяло от дърво. Има ВиК електро инсталации.
Имам следния въпрос и ще се радвам, ако ми помогнете с насоки: Има ли и какъв е начинът да избегна пълното строително проектиране, разрешителни, виза, такси и т.н., за да преустроя сградата в подходяща за живеене. Предвид факта, че вече има наляти солидни основи и инсталации. Идеята е т. Нар. Втори етаж да се премахне и построи наново, използвайки сглобяема панелена конструкция, а плочата между двата етажа да се запази, тъй като е необходима за поставянето на панелите.
Възможно ли е да се промени статутът на постройката и след това да се извади само разрешително за ремонт и да се направи това преустройство?
Благодаря предварително!
Поздрави,
Мария
- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Стопанска сграда - жилищна сграда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Стопанска сграда - жилищна сграда
Здравейте!
Няма казус!
Краткия отговор е:
Възможно ли е - не; и след това - не; и да се направи - не!
maria_mm94 написа:Имам следният казус: В имот .....
Няма казус!
maria_mm94 написа:Възможно ли е да се промени статутът на постройката и след това да се извади само разрешително за ремонт и да се направи това преустройство?
Краткия отговор е:
Възможно ли е - не; и след това - не; и да се направи - не!
- probcho
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|