начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Ще завеждам дело, моля за малко информация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ще завеждам дело, моля за малко информация

Мнениеот grizanka » 10 Дек 2009, 18:03

Здравейте!
Имам голям проблем със съседа от етажа над мен, който от години наводнява банята ми и категорично отказва да решим проблема, защото на него си му е сухо. Опитах всичко, за да решим въпроса по по разумен и човешки начин, но не стана. Затова реших вече за заведа дело, няма друг изход. В банята ми мазилката падна отдавна, вижда се плочата, арматурата се е показала, ръждясала е, ще падне тавана вече. Всичко е в мухъл, влагата взе да се пренася и към стената в коридора, където е таблото с бушоните..... Не мога да отлагам повече, а и вече съжалявам, че не предприех тази мярка по-рано. Все се надявах, че този човек ще прояви поне малко човещина, но уви! Той знае какво става вкъщи, идвал е и е видял, но не желае да направи нищо. Искам някой, който знае, да ми отговори на следните въпроси:
- колко време може да отнеме едно такова дело?
- колко горе-долу пари ще ми струва?
- как протича едно такова дело - едно заседание ли има, или повече?
- трябва ли да направя нещо преди делото? Да извадя някакви документи или нещо друго?
- искам осъдя съседа си и за обезщетение, за огромните щети, които ми е нанесъл. За обезщетението друго дело ли трябва да се води, или въпросът се решава в едно?
- някакви съвети?
Ще съм благодарна на всеки, който откликне с информация или съвет. Желая на всички здраве и късмет!:)
grizanka
Младши потребител

Re: Ще завеждам дело, моля за малко информация

Мнениеот Melly » 10 Дек 2009, 18:50

grizanka написа:Здравейте!
Имам голям проблем със съседа от етажа над мен, който от години наводнява банята ми и категорично отказва да решим проблема, защото на него си му е сухо. Опитах всичко, за да решим въпроса по по разумен и човешки начин, но не стана. Затова реших вече за заведа дело, няма друг изход. В банята ми мазилката падна отдавна, вижда се плочата, арматурата се е показала, ръждясала е, ще падне тавана вече. Всичко е в мухъл, влагата взе да се пренася и към стената в коридора, където е таблото с бушоните..... Не мога да отлагам повече, а и вече съжалявам, че не предприех тази мярка по-рано. Все се надявах, че този човек ще прояви поне малко човещина, но уви! Той знае какво става вкъщи, идвал е и е видял, но не желае да направи нищо. Искам някой, който знае, да ми отговори на следните въпроси:
- колко време може да отнеме едно такова дело?
- колко горе-долу пари ще ми струва?
- как протича едно такова дело - едно заседание ли има, или повече?
- трябва ли да направя нещо преди делото? Да извадя някакви документи или нещо друго?
- искам осъдя съседа си и за обезщетение, за огромните щети, които ми е нанесъл. За обезщетението друго дело ли трябва да се води, или въпросът се решава в едно?
- някакви съвети?
Ще съм благодарна на всеки, който откликне с информация или съвет. Желая на всички здраве и късмет!:)

Гризанке,
Нагърбваш се с непосилна задача. Нито си наясно от къде да почнеш, нито пък как да го почнеш това дело.
В никакъв случай не отричам, че нямаш право....
Не се "офлянквай", ами се вземи в ръце и :arrow: бегом при адвокат!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот grizanka » 10 Дек 2009, 18:58

Ами Melly, нали затова търся информация...... Ще отида при адвокат, не съм казвала, че сама ще действам. Може би наистина пропуснах да го спомена. Просто ми се искаше да знам дали ще отнеме много време, защото положението стана критично, а и финансовият момент не е за пренебрегване, защото парите не ме бият по джоба. Това най-вече искам да науча, за да знам с какво се захващам. Пък ако някой се сети за друг начин да принудя съседа да отстрани спуканите тръби - да каже. Аз досега не открих никакъв начин.
grizanka
Младши потребител

Мнениеот Melly » 10 Дек 2009, 19:09

grizanka написа:Ами Melly, нали затова търся информация...... Ще отида при адвокат, не съм казвала, че сама ще действам. Може би наистина пропуснах да го спомена. Просто ми се искаше да знам дали ще отнеме много време, защото положението стана критично, а и финансовият момент не е за пренебрегване, защото парите не ме бият по джоба. Това най-вече искам да науча, за да знам с какво се захващам. Пък ако някой се сети за друг начин да принудя съседа да отстрани спуканите тръби - да каже. Аз досега не открих никакъв начин.

Повече от тази информация, която ти дадох, здраве му кажи. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот grizanka » 10 Дек 2009, 19:18

Благодаря ти! :D :D :D
grizanka
Младши потребител