начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Собственик на имот го дава под наем, но не си плаща

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Собственик на имот го дава под наем, но не си плаща

Мнениеот jivkocat » 19 Ное 2009, 20:26

Моля за съвет господата юристи.
Живея в блок в гр.Варна,където половината са наематели.
Единият от собствениците има 4 апартамента и фризьорски салон на партера. Наемателите на апартаментите му не са си плащали и са се изнесли. Собственикът досега не е идвал на нито едно ОС и въобще не го интересува. Управителката многократно е говорила със собственика, но резултата е "0"-в. В момента започнаха да спират тока на стълбището, асансьора, няма пари за чистачката...
Некорекният собственик БИВШ ГОЛЯМ ДИРЕКТОР НА НЕЩО СИ дължи над 400 лв.Проблем е че продължават да се трупат и лихви.Същия проблем го имат и в съседния блок кадето също е собсвеник.
Моля за съвет и как да заставим този ...човек...да си плати дължимото към блока.
Благодаря предварително.
jivkocat
Нов потребител

Re: Собственик на имот го дава под наем, но не си плаща

Мнениеот namakak » 19 Ное 2009, 21:06

Е вие какво искате,да си изхвърляте боклука пред вратите му или и водата и парното да ви спрат?
Бе какъв е този управител,домоуправител ли е,има ли събрани пари излишни за нещо наложително?
Имате материален спор,при иск за дело ,той ще трябва да покаже договорите с наемателите ,които са били недобросъвестни.Но трябва и домова книга да имате,само тогава собственикът разрешава някой да се регистрира на негов адрес.
Не съм юрист,но съм "агент" на касиерката от нашия блок.Аз съм правил забележка,когато съм узнал че не си плащат някои за гласуваните такси на събрание.Винаги намират причина,ама и за каквото не си се сетил.
На първо време напишете на таблото на входа че този с няколкото помещения е задлъжнял и насрочвате събрание за проблема на всички в етажната собственост.
Явно собственикът неможе да докаже доходите с които е станал собственик на и сградите които не са ви известни и затова не се регистрират по договор в неговите апартаменти.Но и на данъчните им е известно ,че има неприемливо толкова много имоти..Незнам друго какво да ви посъветвам,но не му палете апартаментите,за да разбере цяла България,ами действайте по европейски.

Консултирайте се с адвокат,не с юрист. :wink:
Аватар
namakak
Потребител

Re: Собственик на имот го дава под наем, но не си плаща

Мнениеот kirile » 20 Ное 2009, 13:09

С протоколите от общото събрание управителя да заведе съдебен иск. Аз лично в момента като управител съм завел пет такива дела срещу пет некоректни собственика.
kirile
Потребител

Назад към Етажна собственост