начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

достъп до информация до У.С. на етажната собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: достъп до информация до У.С. на етажната собственост

Мнениеот trando58 » 23 Сеп 2010, 20:39

До todorb2000
Хайде сега и Вие с този" Липсващ свободен подход към тази предпазлива дискусия":) Мъчите се да използвате терминология която използват юристите и ставате смешен донякъде,за което и изобилстват емотиконите от определен вид в отговорите които Вие предизвиквате.Аз лично,не използвам емотикони,но това не значи,че не изпадам в емоционални състояния,като чета някои мнения или въпроси.
Не бива когато задавате въпрос,да го задавате некоректно,като пропускате част от информацията или въпросът е двусмислен. Един път казвате,че сте поставили"Заявление?" на партерният етаж,сега казвате,че сте изисквали да Ви се предостави копие от протокол. Какъв протокол?Има ли такъв съставен от извършена проверка от оторизиран легитимно избран орган от ОС в ЕС по ЗУЕС? Имало ли е в Вашата ЕС събрание на което да е отчетено извършените по решение на ОС дейности,включително и отчет за приходите и разходите в ЕС с горе споменатият протокол от контролният орган? Аз изразих съмнение по този въпрос,ако не, опровергайте ме.
Или Вие искате просто да си наврете носа в счетоводните книги(за което Ви беше обяснено,че нямате право) ако не са налице по-горните факти.
От самото начало си личи,че имате конфликт с Управителят в ЕС (най-вероятно и по други причини) и силно се стремите да го вкарате в затвора за 5г.(голям смях)
Най-добре,ако желанието Ви е да научите повече за възможностите да атакувате едно нарушение (ако е вярно, е безусловно) на Управата във Вашата ЕС,изложете коректно всички факти по случая,за да получите и ответен такъв.
Темата Ви е от близо 5м. което говори за несериозност и заиграване с форума.
trando58
Потребител

Мнениеот todorb2000 » 23 Сеп 2010, 21:14

trando58 написа:До todorb2000
Хайде сега и Вие с този" Липсващ свободен подход към тази предпазлива дискусия":) Мъчите се да използвате терминология която използват юристите и ставате смешен донякъде,за което и изобилстват емотиконите от определен вид в отговорите които Вие предизвиквате.Аз лично,не използвам емотикони,но това не значи,че не изпадам в емоционални състояния,като чета някои мнения или въпроси.
Не бива когато задавате въпрос,да го задавате некоректно,като пропускате част от информацията или въпросът е двусмислен. Един път казвате,че сте поставили"Заявление?" на партерният етаж,сега казвате,че сте изисквали да Ви се предостави копие от протокол. Какъв протокол?Има ли такъв съставен от извършена проверка от оторизиран легитимно избран орган от ОС в ЕС по ЗУЕС? Имало ли е в Вашата ЕС събрание на което да е отчетено извършените по решение на ОС дейности,включително и отчет за приходите и разходите в ЕС с горе споменатият протокол от контролният орган? Аз изразих съмнение по този въпрос,ако не, опровергайте ме.
Или Вие искате просто да си наврете носа в счетоводните книги(за което Ви беше обяснено,че нямате право) ако не са налице по-горните факти.
От самото начало си личи,че имате конфликт с Управителят в ЕС (най-вероятно и по други причини) и силно се стремите да го вкарате в затвора за 5г.(голям смях)
Най-добре,ако желанието Ви е да научите повече за възможностите да атакувате едно нарушение (ако е вярно, е безусловно) на Управата във Вашата ЕС,изложете коректно всички факти по случая,за да получите и ответен такъв.
Темата Ви е от близо 5м. което говори за несериозност и заиграване с форума.

Ще започна отзад напред.Форумът е място за дискусия.Всеки започва дискусията с определени мотиви и нагласи. Аз казвам участници във форума.
Основната ми цел беше да придобия информация по управлението на етажната собственост. Да, първо поставих заялвнив, а после поисках препис от прокола на общото събрание.
Не мога да кажа, че има конфликт, по-скоро има неразбиране по извършването на ремонти и разпределяне на приходите и отчета на разходите.
И така. :)
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 24 Сеп 2010, 09:35

до- todorb2000 е то в закона ЗУЕС си го пише чл16 ал 8
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 26 Сеп 2010, 04:46

todorb2000 написа:Ще започна отзад напред.Форумът е място за дискусия.Всеки започва дискусията с определени мотиви и нагласи. Аз казвам участници във форума.
Основната ми цел беше да придобия информация по управлението на етажната собственост. Да, първо поставих заялвнив, а после поисках препис от прокола на общото събрание.
Не мога да кажа, че има конфликт, по-скоро има неразбиране по извършването на ремонти и разпределяне на приходите и отчета на разходите.
И така. :)

Обяснете, ако обичате, какво конкретно не Ви е ясно - относно нормативната уредба, касаеща ЕС, и какво е Вашето конкретно питане?! Т.е. задайте конкретен въпрос или казус, по който желаете, да получите юридическа консултация!

П.П. По възможност, без да се впускате в безсмислини и "разводнителни" коментари, относно проблемите във Вашата кооперация! Това, ни не интересува! ...Това, все пак, е юридически форум, а не пазара "Кирков"! :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот kirile » 26 Сеп 2010, 15:47

С писмено заявление до управителя в 2 екземпляра 1 за вас и 1 за него с дата и подпис връчил - получил , поискайте да ви предостави копия от протоколите на всички общи събрания , които са проведени. Фиксирайте и срок в заявленито. Ако управителят не удовлетвори в срок искането ви , вече подавате жалба до общината за налагане на административно наказание.
kirile
Потребител

Мнениеот todorb2000 » 26 Сеп 2010, 17:31

kirile написа:С писмено заявление до управителя в 2 екземпляра 1 за вас и 1 за него с дата и подпис връчил - получил , поискайте да ви предостави копия от протоколите на всички общи събрания , които са проведени. Фиксирайте и срок в заявленито. Ако управителят не удовлетвори в срок искането ви , вече подавате жалба до общината за налагане на административно наказание.

Благодаря kirile!
С нотариална покана съм връчвал други документи, но това не бях го правил. Явно ще се наложи. :)
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 26 Сеп 2010, 20:59

до- todorb2000 И в кръга на шегата ,писменото заявление да е заведено в книга и да има входящ номер с печат. Защото Управителите на ЕС трябва да си знаят закона и да го спазват.Те май не знаят ,че трябва да имат такива книги за завеждане на кореспонденция ,както входяща така и изходяща.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 27 Сеп 2010, 01:57

toni_sf написа:до- todorb2000 И в кръга на шегата ,писменото заявление да е заведено в книга и да има входящ номер с печат. Защото Управителите на ЕС трябва да си знаят закона и да го спазват.Те май не знаят ,че трябва да имат такива книги за завеждане на кореспонденция ,както входяща така и изходяща.

...Абе, трябва си им "Професионелен домоуправител" и те това е! :D
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 27 Сеп 2010, 11:32

до-georgiev_sfbg :D То си е ясно след толкова много съчинения на ЗУЕС.А вече виждам ,че и Вие малко сте се запознали с него и Ви благодаря за малката подкрепа
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 27 Сеп 2010, 11:41

toni_sf написа:до-georgiev_sfbg :D То си е ясно след толкова много съчинения на ЗУЕС.А вече виждам ,че и Вие малко сте се запознали с него и Ви благодаря за малката подкрепа

Крайно време беше toni_sf :D . Аз я намирам за добра идея, и вече зависи от самия професионален домоуправител.
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 27 Сеп 2010, 12:21

до-todorb2000 Разбира се ,че си зависи от него и се надявам скоро време хората да помислят малко повече и да им се промени манталитета и мисленето
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот trando58 » 27 Сеп 2010, 14:45

Как беше..."Тоз който не разбира иронията в едно писание........."
trando58
Потребител

Мнениеот toni_sf » 27 Сеп 2010, 14:54

до-trando58 :D Е иронията си е ирония но когато е с натискане вече не е.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 27 Сеп 2010, 15:01

До toni_sf,
Не зная защо trando58 е противник на твоята идея? Може би се е закрепил на едно статукво и не пуска юздите, а пък може той да е най-добрия или най-способен. Кой знае. Песизмът лесно не се избива, освен, когато се опари човек.
Не претендирам, че знам всичко, но винаги имам актуална информация, и търся удобното.
trando58, моля кажи си опасенията по идеята на toni_sf, но без емоции, моля те.
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 27 Сеп 2010, 15:11

до-todorb2000 С риск да засегна някой ,ще си кажа мнението. Това прилича на това да захапеш кокал и да не го изпуснеш.А предполагам знаете разликата между, големият кокал кои може да го захапе ,и за кои остава малкото.То примери много ,че и в закона си го пише мандат :wink:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот trando58 » 27 Сеп 2010, 20:29

georgiev_sfbg написа:
toni_sf написа:до- todorb2000 И в кръга на шегата ,писменото заявление да е заведено в книга и да има входящ номер с печат. Защото Управителите на ЕС трябва да си знаят закона и да го спазват.Те май не знаят ,че трябва да имат такива книги за завеждане на кореспонденция ,както входяща така и изходяща.

...Абе, трябва си им "Професионелен домоуправител" и те това е! :D[/quote

toni_sf написа:до-georgiev_sfbg :D То си е ясно след толкова много съчинения на ЗУЕС.А вече виждам ,че и Вие малко сте се запознали с него и Ви благодаря за малката подкрепа

trando58 написа:Как беше..."Тоз който не разбира иронията в едно писание........."

toni_sf написа:до-trando58 :D Е иронията си е ирония но когато е с натискане вече не е.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
trando58
Потребител

Мнениеот trando58 » 27 Сеп 2010, 20:51

До todorb2000
Тодоре! Обещавам да ти отговоря на последният въпрос(имам чувството,че този път, въпросът ти е добронамерен) в най- близко време,в момента нямам такова. И то дума, по дума, както е в последният ти пост,който обаче за пореден път не ми носи естетическо удоволствие.Да не кажа друго.
trando58
Потребител

Мнениеот todorb2000 » 28 Сеп 2010, 01:46

До trando58,
Може да сме различни, но винаги съм уважавал опонента срещу мен. Не се притеснявай. Аз нося на бой. :D Ще почерпя една бира Астика.
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 28 Сеп 2010, 09:33

до-todorb2000 Да прав сте ,винаги трябва да се уважава опонента.
toni_sf
Активен потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост