начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Изваждане на собственик от апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изваждане на собственик от апартамент

Мнениеот fai_rodis » 21 Апр 2010, 13:31

Здравейте,

имам следния проблем. На първия етаж в блока, на който съм управител, живее семейство - мъж и жена. Жената е освидетелствана, приемана е в лудница няколко пъти, но всеки път е пускана навън след известно време с обяснението, че е стабилизирана. Но не е. Мъжът е алкохолик. Апартаментът е мръсен, вони в целия вход, апартаментите над тях се "ароматизират" през отдушниците в банята. Подозираме, че нямат тоалетна чиния и мивки и вършат всичко където им дойде. Мъжът е хващан да ходи до тоалетна в мазето. Предупреждаван е многократно от хора в блока, лично от мен, с жената не може да се говори. Заплашвала е с насилие хора от блока, дори се чува, че е нападнала с нож мъжа си. Дъщеря им не си мръдва пръста. Въпросът ми е дали могат да бъдат изгонени, защото със затоплянето на времето става все по-ужасно, възможно е да плъпнат болести покрай тая мизерия. Въпросът ми е каква процедура да следвам, съдейки по закона явно трябва да се съберат подписите на всички в блока, но след това?
fai_rodis
Нов потребител

Re: Изваждане на собственик от апартамент

Мнениеот toni_sf » 21 Юли 2010, 10:36

правите общо сьбрание с протокол за изгонването им пращате копие до общината прокуратурата и чакате, но имате право само за една година да ги изгоните,така е и с който не плаща за етажната собственост, ако не са плащали по добре внесете и иск срещу тях за неплатени такси за ЕТ
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот kontrol » 22 Юли 2010, 01:44

Питането е старичко, но е възможно някой друг да се подлъже, затова да уточним:
- нито изгонването за до 1 година;
- нито се изпълнява чрез общината и прокуратурата.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Юли 2010, 07:58

да тук си прав ,по реда на чл 45 и срока да не е дьльг повече от три години
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Етажна собственост