начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Видеонаблюдение на Етажна собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Видеонаблюдение на Етажна собственост

Мнениеот somebodyelse » 30 Ное 2009, 18:33

Моля ви за помощ, тъй като не успях да намеря конкретна информация по възникналия казус.

Има хора от съответния вход, които искат да поставят камери на партера (входната врата) и събират подписи за това решение. На мен ми стана ясно от ЗзЕС, че това не може да стане без събрание, но и това вероятно ще стане.

Въпросът ми е свързан с това, че аз и семейството ми не искаме да бъдат поставени камери, защото според нас това са излишни разхищения на пари, които могат да бъдат приложени към по- належащи проблеми. А и не искаме да бъдем снимани.

Самият въпрос е дали имат право да се поставят такива камери без нашето съгласие? Не се ли нарушава чл. 32 от Конституцията?... и кои са тези "предвидени от закона случаи"? Изчетох много за тези неща, но информацията в интернет е свързана главно с частна собственост на работодатели, които поставят камери с цел Охрана. В случая обаче няма "частна" собственост.
somebodyelse
Нов потребител

Re: Видеонаблюдение на Етажна собственост

Мнениеот nikiboy » 30 Ное 2009, 22:50

Да ви кажа честно, аз лично също ползвам камера на домофонната система на входа, и съм крайно доволен по линия на сигурността.
nikiboy
Потребител

Мнениеот somebodyelse » 02 Дек 2009, 10:20

По линия на сигурност една камера няма да те спаси. Нужна е само една качулка, за да не знаеш кой е влязал в дома ти. Само че аз не искм да се прокрадвам с качулка в дома си всеки път защото някой ме снима.
somebodyelse
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 02 Дек 2009, 23:50

somebodyelse написа:По линия на сигурност една камера няма да те спаси. Нужна е само една качулка, за да не знаеш кой е влязал в дома ти. Само че аз не искм да се прокрадвам с качулка в дома си всеки път защото някой ме снима.

Въпроса е друг - не говоря за запис - говоря за честия случай: звъни някой на някого и един от 5 съседи отварят без проблем.

Преди са ми звъняли на вратата от секти, просяци, цигани търсещи "спам" :lol: ... а сега с един бутон виждаш - полицай ли е, поща ли е, един ли е, двама ли са. Не говорим за 24 часа запис- говорим за една екстра - цветна камера е около 40лв към домофона. Е домофона е по-скъп, но пък който не желае не слага.
nikiboy
Потребител

Мнениеот todorst » 25 Дек 2009, 19:10

ТАКА Е! ПРОМЕНИХА СЕ НЕЩАТА. сМЕНЯМЕ СТАРИТЕ ДЪРВЕНИ ДОГРАМИ, МОЖЕ МАГНИТНИ КАРТИ ЗА ВХОДА И Т.Н. жИВОТЪТ СТАВА ВСЕ ПО-СКЪП. пОЛИЦИЯТА ВЕЧЕ НЕ НИ ОХРАНЯВА. САМО РЕГИСТРИРА. ИМА С О Ти ДР. ПЛЮС ЗАСТРАХОВАТЕЛИ! тЕЗИ НЕЩА ВЕЧЕ СТАВАТ ОБИЧАЙНИ, А НЕ ЛУКС. жИВЕЕШ В ГОЛЕМИЯ ГРАД- ЩЕ ИМАШ СЪОТВЕТНИТЕ ПРОБЛЕМИ-ЧИСТОТА,ТРАНСПОРТ,ПАРКИРАНЕ,СЪСЕДИ ,ДАНЪ ЦИ И Т.Н. ОТИВАШ НА СЕЛО. ТО И ТАМ ИМА РАЗБОЙНИЦИ.щЕ СЕ ОБЗАВЕДЕШ СЪС С О Т, ЗАСТРАХОВКА ИМУЩЕСТВО, КУЧЕТА. .КАТО НЕ ИСКАШ ЩЕ ТЕ ОБИРАТ И СЕ ЖАЛВАЙ. щЕ ТИ ОТГОВОРЯТ-ЗАЩО НЕ ПОЛЗВАШ С О Т И ЗАСТРАХОВКА? АЗ ПРИВЕТСТВАМ ИНИЦИАТИВАТА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО НА ВХОДА. ЗА 40 ЛВ Е ПРИЛИЧНО.
ЧЕСТИТА КОЛЕДА!
todorst
Потребител

Мнениеот geovan » 31 Дек 2009, 00:41

не можете да възпрепятствате поставянето на видеокамери за наблюдение на общите части ако това е решено от събранието на ЕС. Но можете да откажете да платите за това защото това не е необходим разход за подръжката на общите части.
geovan
Потребител

Мнениеот istinskigrajdanin » 05 Юни 2010, 02:30

Ние си инсталирахме система за видеонаблюдение от http://www.NRJsoft.com с камери за видеонаблюдение и вече нямаме проблеми във входа. Според мен не е чак толкова страшно и има само позитиви, но това си е лично мое мнение. Видеонаблюдението няма как да заснеме само някой от входа а друг не..
istinskigrajdanin
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 06 Юни 2010, 08:45

Хубава реклама :mrgreen: !

Като прочета някъде "ние сме млади специалисти" се сещам веднага за един обемен датчик в един офис "скрит" зад климатика, просто не издържах и запитах хората - "що за логика, а те ми отвърнаха, че "специалистите" казали, че и така хващал". Хваща, ама зоната в страни от вратата, тоест 50%.
Дано наистина сте доволни, и за какви пари говорим месечно?
nikiboy
Потребител

Мнениеот toni_sf » 18 Юли 2010, 04:22

nikiboy написа:Хубава реклама :mrgreen: !

Като прочета някъде "ние сме млади специалисти" се сещам веднага за един обемен датчик в един офис "скрит" зад климатика, просто не издържах и запитах хората - "що за логика, а те ми отвърнаха, че "специалистите" казали, че и така хващал". Хваща, ама зоната в страни от вратата, тоест 50%.
Дано наистина сте доволни, и за какви пари говорим месечно?

е нали са ти взели поне 30 евро за него :D сега си го гледай и вьзхищавай
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Етажна собственост