привет Екип, имам следното питане:
фактите - купих апартамент докъто течаха делата ми за развода. за да няма спор с бившия ми съпруг за собственост, по нот.акт жилището беше записано по документи на брат ми. след като получих развод, брат ми прехвърли на мое име по нот.акт, като ми дари жилището с изричен текст, че е безусловно, без опция за ползуване и необратимо. минаха повече от 15г и новото семейство на брат ми заплашва да развали дарението и да ми вземе жилището. лайк съм по темата и бих искала да чуя компетентно мнение дали закона би позволил това.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 19:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дарение без право на ползуване - анулиране
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: дарение без право на ползуване - анулиране
Нарича се Павлов иск - акцио Паулиана, на римски - и е доста опасен.
Но пък с намесата на доста финтове - няма голям проблем.
Не търсете на първо време адвокат, някак да се оправите взаимно. Ма ако не можете - както трябва - така е правилно - чрез ловко противодействие да заставите противника на преговори.
Но пък с намесата на доста финтове - няма голям проблем.
Не търсете на първо време адвокат, някак да се оправите взаимно. Ма ако не можете - както трябва - така е правилно - чрез ловко противодействие да заставите противника на преговори.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|