начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Покупка на паркомясто без притежание на идеални части

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Покупка на паркомясто без притежание на идеални части

Мнениеот hristev » 21 Фев 2024, 10:08

За втория случай достигнах до извод - водейки се от правната и формална логика, с оглед на наблюдението ми, че банките дават положително правно становище за ипотека върху такива имоти, че това е последица от мързел.

Мързел, да - мързел и незнание. Последното от кадастъра. Незаинтересованост също на участниците в нотариалното производство. Алчност от Нотариуса... неизпълнение на задължението на нотариуса да "следи за особените изисквания на законите"... Пълна каша-качамак.

Такива тъпотии се пишат когато се прехвърля собственост от строител, който е придобил сградата или правото на строеж на по-късен етап, а одобряването на проектите и издаването на разрешението за строеж е направено преди 2015 г. (преди създаването на ал. 4 на чл. 37 от ЗУТ).

Както казваше една нотариус, с която говорихме да направи обстоятелствена проверка по съвсем друг казус, но след това се изметна и ми отказа (луда жена според мен), та... както тя казваше, докато случайно я чух да крещи по телефона - "НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ СТРАНИТЕ ДА СКЛЮЧАТ НИЩОЖНА СДЛЕКААААААААААА".

Живот...
hristev
Потребител

Re: Покупка на паркомясто без притежание на идеални части

Мнениеот guest1 » 21 Фев 2024, 14:08

hristev написа:"НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ СТРАНИТЕ ДА СКЛЮЧАТ НИЩОЖНА СДЛЕКААААААААААА".

Това съждение, заедно с текста
Чл. 8. Договорът е съглашение между две или повече лица, за да се създаде, уреди или унищожи една правна връзка между тях.
Лицата се ползуват от правата си, за да задоволяват своите интереси. Те не могат да упражняват тези права в противоречие с интересите на обществото.

ме води до извода:
Ако двете (или повече) страни се договорят нещо, което ги удовлетворява - „сделката“/договорът е налице.
И ако обществото, като цяло или отделна трета страна не възрази - ще си остане „во веки веков“!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба