начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Моля за помощ!

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ!

Мнениеот agira » 16 Авг 2004, 11:41

От известно време се занимавам с водене на Регистъра по Наредбата за прилагане на чл.4 от Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. Някакви интелигенти от в-к."Труд" прочели, недочели и публикували статия, че репресираните имат право на еднокартно обезщетение по тази наредба. Аз икономист и след консултации с колеги и приятели-юристи, пък и след като попрочетои и аз Наредбата, стигнах до извода, че само определени хора имат право на това обезщетение. Но остава въпроса със Закона... Много моля, ако на някой му се занимава, нека ми даде отговор на въпроса, кои точно са лицата, които има т правно основание да подават заявления по Наредбата и е ли е изтелък преклузивния срок за подаване на същите по Закона?
Благодаря на всички предварително!
agira
Нов потребител

Re: Моля за помощ!

Мнениеот лунатик » 16 Авг 2004, 13:30

Тази наредба за прилагане на чл.4 от същия закон не беше ли отменена по Виденово време през 1996 г.?
А пък давностния срок е 5 год. от влизане на закона в сила, /закона е публикуван през 1991 г./ :

Чл. 5. (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 1994 г.) Искането за обезщетение се предявява пред Министерството на финансите в 5-годишен срок от влизане на закона в сила.
лунатик

Назад към Административно право