Здравейте!
На 18-ти са ми написали констативен протокол от столичен инспекторат, че съм паркирал на зелени площи. Ето въпросния документ:
http://stoqnov.biz/wp-content/uploads/2010/06/11.jpg
http://stoqnov.biz/wp-content/uploads/2010/06/22.jpg
Какво констатирам аз?
Понеже автомобилът е подготвен за "бракуване" няма чистачки. Хартийката е забодена в една от поддържащите планки на стопа, който липсва, защото е обявен за продажба.
Пише "Жигула" - което е разговорен израз. Автомобилът е марка ВАЗ 2101.
Свидетелят се оказва, че е упълномощено лице от "инспектората". Впрочем подписаното лице е жена, а 2-та които обикаляха и пишеха бяха мъж и жена. Има много свидетели на това.
Кварталът се казва Овча купел 1, не както е записано в протокола Овча купел. Дори липсва входът, пред който е бил автомобилът (явно има някаква вратичка тук).
Автомобилът се е намирал върху зелени площи, за които общината не е дала 1 стотинка.
Жителите на входа са решили да го облагородят, като засипят строителните отпадъци с земя, така, че да не се виждат. Така или иначе автомобилът се е намирал върху фрезован асфалт поставен там от неизвесни лица преди много години.
Инспекторът от къде е бил сигурен, че автомобилът не се е намирал върху частна собственост (като идеални части) полагащи ми се като жител на кооперацията?
Днес бях в общината. Общо взето ме гледаха опулено. Заявих, че няма да заплатя за този документ, който според мен е прекалено нередовен (все пак е официален).
Даже една от служителките взе документите ми и излезе да се консултира с полицай. След като ги нямаше известно време се появиха 2-та. Въпросният полицай ми каза - ще ти пишат акт и може да плащаш много. Попитах колко много и той отвръща може би 100 лв. След като отвърнах - значи мога да го обжалвам, той смени тона и каза - е ако е 50-100 лв. най-вероятно няма да имаш право да го обжалваш.
Казаха ми, че имали снимки. Аз от своя страна също имам снимки. Яд ме е , че не ги снимах 2-та за по-добро доказателство, че са мъж и жена, не 2 жени, както пише в протокола.
Как да постъпя сега? Готов съм, ако трябва да се стигне до съд.
И второто перо.
Искам да осъдя общината /или поне да бъдат глобени по някакъв начин/ за неподдържането на въпросните зелени площи /все пак съм редовен данъкоплатец/ и искам като плащам да виждам резултат. Има снимки в какво състояние се намират в целия квартал не само пред нашия блок.
Към кого трябва да се обърна и какво да направя?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 13:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КП "зелени площи" малко помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: КП "зелени площи" малко помощ
Имате право да обжалвате, КП си е индивидуален административен акт/мисля/ или пред тях /но може и да не го отменят/или по-горестоящ орган, а това е Административен съд-София. Освен това от написаното излиза, че не им е изряден акта, може би ще успеете. Все пак проверете процедурата в АПК, да не изпуснете някакъв срок. Ако разбера нещо допълнително ще ви пиша.
- magi_jeleva
- Потребител
На основание чл.81, ал.1 и чл.84 от Административно процесуалния кодекс, дадените предписания може да се обжалват , чрез СО към СИ пред на директора на Столичен инспекторат в 14 дневен срок от датата на съобщаването на участвалите в производството лица, но то си го пише и в протокола.
- magi_jeleva
- Потребител
magi_jeleva написа:На основание чл.81, ал.1 и чл.84 от Административно процесуалния кодекс, дадените предписания може да се обжалват , чрез СО към СИ пред на директора на Столичен инспекторат в 14 дневен срок от датата на съобщаването на участвалите в производството лица, но то си го пише и в протокола.
Маги, слънце, нещо не видях в протокола да пише такова нещо.
Не ти ли направи впечатление, че с констативен протокол в предписателната част се предписва " В тридневен срок собственика на автомобила да се яви в Община Овча купел стая №1 и да заплати "Глоба" в размер на 20 лева, като при неявяване се съставя АУАН". Т.е. незаконосъобразно с констативен протокол се налага административно наказание "Глоба" в размер на 20 лева в противоречие с чл.36-46 от ЗАНН.
Съгласно Чл. 53.(1) от цитираната Наредба за изграждане и опазване на зелената система на територията на Столичната община
-нарушенията по тази наредба се констатират с акт за установяване на административно нарушение, съставен от служителите на столичния инспекторат, ДЗС или от съответните специализирани служби по озеленяване към районните администрации.
Ал.(6) на същия чл.53 препраща за неправилно паркиране към друга Наредба, а именно - Санкции за неправилно преминаване и паркиране на МПС в зелени площи се налагат по Наредбата за организация на движението на територията на СО.
В раздел "Санкции при неправилно паркиране" от нея членовете 63 и 65 са обявени за нищожни с Решение № 76 от 12.06.2007 година на СГС, Адм.отд. III-ж състав, влязло в сила на 15.08.2007 година.
В сила е само чл.64, кийто е:
Чл.64. /1/При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението, на извършителят може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 /петдесет/ лв. Издаденият за наложената глоба фиш трябва да съдържа данни: за самоличността на упълномощеният от Столична община служител, наложил глобата; за самоличността на нарушителя; за мястото и времето на нарушението; за нарушените разпоредби и за размера на глобата. Фиша се подписва от служителя, наложил глобата, и от нарушителя, когато е съгласен да плати на място наложената глоба. На нарушителя заплатил глобата доброволно, се дава екземпляр от фиша.
/2/ На лице, което оспорва извършеното от него нарушение и/или размера на наложената му глоба, откаже да подпише фиша и/или да заплати на място наложената му глоба, се съставя акт.
/3/ Фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай първия екземпляр от фиша се закрепва към моторното превозно средство, като се вземат мерки той да не се повреди от атмосферните условия. Закрепването на фиша към моторното превозно средство е равносилно на връчването му. Втория екземпляр се изпраща по пощата, а третия екземпляр остава за съхранение в службата за контрол.
/4/ Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление.
Така, че, г-н Стоянов, викат Ви не да платите глоба от 20 лв, а да Ви съставят глоба по фиш в размер на 20 лева.
И не обръщайте внимание на студенти като Маги Желева, които Ви хвърлят на върбите да оспорвате ИАА и ОАА пред горестоящ АО (което е causa perduta), а за оспорване пред съд ще платите ДТ по-голяма от размера на приготвеното Ви наказание.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
по този начин не са прави с КП да налагат акт/явно има и предписания в него и за неизпълнени предписания ще съставят АУАН/, но съставят ли го може да се възрази по реда на ЗАНН както акта, така и нак. постановление. остава да се види дали ще се спази някаква процедура или не от тяхна страна.вие как мислите???
- magi_jeleva
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|