начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отложено дело. Аз vs. КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отложено дело. Аз vs. КАТ

Мнениеот godzillata » 23 Ное 2008, 23:45

Привет! :)

Набързо фактология:

Малко след навлизане в населено място бях спрян от КАТ. Движех се по двупосочен път, с по 2 ленти за движение във всяка посока. Трафикът беше натоварен. Скоростта ми беше в порядъка 40-50. Антирадарът ми не изписука, НО! - Изведнъж патрулка. 1 в нея и 1 навън. Тоя отвън ми показа радара, сочещ 87км./ч.
Нямаше дата, нямаше час.

Тоя отвътре ми написа акт. Все пак колата ми беше с друга регистрация, а не с на техния град.
Взех акта без да го гледам, защото закъснявах.
Последствие установих, че в акта фигурират 2-ма свидетели!!!
1-ят - ок - оня отвън, ама другия?! :evil: ...и подписа на 2-ия "свидетел" един такъв измислен.

Както и да е...
Написах възражения срещу акта в 3-дневния срок.
Получих си обаче НП.

Написах си жалба срещу НП-то.
Насрочи се дело, явих се. Ония тримата бяха призовани, не се явиха, делото се отложи.

Сега си подготвям защитата. Дълбая в акта и НП-то са грешки. Тук-там може да се допусне, че има такива...ъъъ...въпрос на тълкуване, все пак. :mrgreen:

Вие как тълкувате следното:

Еди-кой-си, еди-какъв си-началник, като взех предвид, че еди-кой-си, е съставил акт срещу еди-кого-си, за това, че еди-кога-си, управлява автомобил еди-какъв-си с превишена скорост 87км/ч при ограничение на скоростта за населено място 50 км./ч..
Скоростта измерена и фиксирана с радар TR-4D и показана на водача, с което виновно е нарушил чл.21, ал.1 от ЗДП, поради което и на основание на чл.53, ал.1 от ЗАНН, ПОСТАНОВЯВАМ...........
На основание Наредба No I3-1959/29.12.07г. се отнемат 7 контролни точки.

Нещо май не става ясно с колко съм се движел? - Дали с 87 км/ч или пък с 87 км/ч НАД ограничението? :roll: Май ми е накърнено правото на защита? :shock:

В заключение бих помолил за малко съвети и как според вас ще се развият нещата?
Ще се явят на следващото заседание 3-ма катаджии, един от тях ще лъже и маже как е бил там и подписа е негов и т.н. :evil:

Яд ме е, защото си беше постановка. Най - вероятно са засекли с тази скорост техен приятел или друг поУицай...и ми я приписаха на мен!
За да възтържествува правдата - трябва да спечеля делото.

Heeeeeelp, pls!
Аватар
godzillata
Младши потребител

Re: Отложено дело. Аз vs. КАТ

Мнениеот Гост. » 24 Ное 2008, 11:35

:roll: Това, което сочите не е нарушение. Дори да искам да ви напиша всичко, отнема време, а пък тежестта на доказване не е ваша!
Въпреки да не ви се иска да прочетете следващото, но дали сте мислили някога за адвокат?
Съсредоточете се върху компетентност на наказващия орган, техническото средство :!: :!: / тук си има и детайли- дава отклонения при определени случаи :wink: /, текстови разминавания в АУАН и НП...
А и състава на чл. 21 е... :lol: :lol: преодолим!
Успех!

п.п. онова за некоректността на служителите- препоръчвам да го изоставите, поне официално.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Ное 2008, 12:46

Искайте подробна разпечатка от радара. По принцип има сървър на радарите, но не знам подробности.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Ное 2008, 12:50

Да, това съм написала, НО ще получи разпечатка и там ще е отразена максималната скорост, скоростта с която се е движил, дата, час. и каквото още там- разпечатката е за месеца! Това само ще потвърди обстоятелствата в АУАН...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот don_juan » 24 Ное 2008, 13:19

Нещо в цитата :"...че еди-кога-си, управлява автомобил еди-какъв-си с превишена скорост 87км/ч при ограничение на скоростта за населено място 50 км./ч.. .." не е ли неточно или непълно ? :wink:
Защото ако цитирам така : "...че еди-кога-си, управлява автомобил еди-какъв-си с превишена скорост - 87км/ч при ограничение на скоростта за населено място 50 км./ч.. ." се получава нещо съвсем различно...
Мисля,че наистина Ви е необходима помощ от адвокат ...
Аватар
don_juan
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 24 Ное 2008, 13:55

Чл. 746. (1) Конструкцията на радарния скоростомер трябва да позволява да се индивидуализира превозното средство, чиято скорост е измерена, включително при едновременно движение на две или повече превозни средства, при разминаване или когато радарният скоростомер е монтиран на движещо се превозно средство.
(2) Ако радарният скоростомер не е пригоден да изпълни това изискване, той трябва да анулира резултатите от собствените си измервания, когато две различни превозни средства пресичат радарния лъч едновременно, но с различна скорост.

Дали при Вас е било така? :wink: Беглият ми опит с подобни дела сочи, че в повечетослучаи не е така...
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот godzillata » 24 Ное 2008, 14:48

Дали при Вас е било така? :wink: Беглият ми опит с подобни дела сочи, че в повечетослучаи не е така...

При мен е било ето така ---> минава техен приятел, радарът го засича, те трябва да отчетат акт, защото не могат да изтрият паметта (май :roll: ) и почват да се оглеждат за рег. номер, който не е от тяхната област. Виждат моят, рипат от засада със стоп палката и хайде хоп! - акт! :evil:

Аз си имам анти-радар именно заради такива типове, ама явно не винаги помага.

Според мен е по-добре да се явя без адвокат, защото той/тя няма как да знае в детайли кое как е било, нито пък ще седне да чете ЗАНН, ЗДП и т.н., а ще кара през просото.
Аз изчетох де-що има в нета и смятам да си подготвя писмена защита. Чудя се само ако ония тримата се явят, какви гадни въпроси да им задам. :roll:

Poli_g, да преминем от намеци към същество?
Съсредоточете се върху компетентност на наказващия орган, техническото средство :!: :!: / тук си има и детайли- дава отклонения при определени случаи :wink: /, текстови разминавания в АУАН и НП...
А и състава на чл. 21 е... :lol: :lol: преодолим!

Компетентността на наказващия орган си е посочена в НП-то, че е началник РПУ и е оправомощен с няк'ва заповед на министъра.
Техническото средство...упоменал съм го...мда, дава отклонения при кофти време, ама не големи...
Текстови разминавания в АУАН и НП няма, НП-то е копие на акта.
Та какво казвате за състава на чл.21, ал.1 от ЗДП - преодолим в смисъл? :roll: ...това, че в НП-то не е посочено каква категория ми е автомобила?...друго?

Хайде де, почешете малко пръсти по клавиатурата, дайте едно рамо. :?
Аватар
godzillata
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Ное 2008, 15:03

:roll: Да почешем? Разпореждате ли ми? 8)
Показанията на радара МОГАТ!!!!!!! да се заличат/ занулят/ до 20 или 30сек.! 8)
А от там насетне, по изложеното в предишните ми постове, колега би ме разбрал перфектно, и не би му се наложило да чете няколко нормативни актове, просто защото ги е чел вече. А на TR влияят доста нещица и дават по-големи отклонения!

Преодолим?! Ами нарушили са ви правото на защита/ ако е посочено само чл. 21 от ЗДвП/.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 24 Ное 2008, 15:05

[Според мен е по-добре да се явя без адвокат, защото той/тя няма как да знае в детайли кое как е било, нито пък ще седне да чете ЗАНН, ЗДП и т.н., а ще кара през просото./quote]

Това вече е несериозно. Очевидно Вие, който знаете в детайли кое как е било, не виждате възможностите, които Ви дават цитираните разпоредби.

Poli_g, да преминем от намеци към същество?

Хайде де, почешете малко пръсти по клавиатурата, дайте едно рамо

Нагло е, предвид горното изказване за просото. Ако не сте обърнали внимание, търсите безплатни правни консултации от тези, дето ще я карат през просото...
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот godzillata » 24 Ное 2008, 16:58

Да почешем? Разпореждате ли ми? 8)
Показанията на радара МОГАТ!!!!!!! да се заличат/ занулят/ до 20 или 30сек.! 8)
А от там насетне, по изложеното в предишните ми постове, колега би ме разбрал перфектно, и не би му се наложило да чете няколко нормативни актове, просто защото ги е чел вече. А на TR влияят доста нещица и дават по-големи отклонения!

Преодолим?! Ами нарушили са ви правото на защита/ ако е посочено само чл. 21 от ЗДвП/.

@poli_g
Напротив! Моля Ви! :?

Показанията на радара МОГАТ!!!!!!! да се заличат/ занулят/ до 20 или 30сек.! - Е?
Това ще се види от разпечтката на паметта на устройството.

И аз съм чел мноооого нормативни актове, затова може да се каже, че говорим на един език. :mrgreen:
Та какво за TR-то? :roll:
И бях посочил, че са отразили чл.21, ал.1 от ЗДвП. :wink:

@lexy21, ако 21 са годините ти или набора ти - то и двете на са добре за даване на съвети, така че си ги спестете. :lol: Въпросът не е за пари, дай ми добър адвокат за това дело и ще му платя колкото иска...стига да спечели, де.

@don_juan, интересна тема от линка! Галеща его...
Само не разбрах с какво съм демонстрирал неуважение и към кого?! :shock:
Засега Вие демонстрирате слаби познания по материята и не излизате с конструктивно предложение. :idea:
Аватар
godzillata
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Ное 2008, 17:50

Активирайте си ЛС!
Че като как да ви се помогне... а не е за форум работа! 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 24 Ное 2008, 18:11

godzillata,

Не се притеснявайте нито за набора ми, нито за опсаността да получите съвет. Възпитанието и годинките ми са ме научили на елементарно уважение и колегиалност, така че да не "карам през просото" на човешките взаимоотношения.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот godzillata » 24 Ное 2008, 21:07

Браво, Изображение товариш!
Большое спосибо!

Мда....стара генерация, русофил. :wink: :lol:
Но мне туда не надо! Изображение

@Лекси, споко, радвам се за теб, ще те бъде! Само внимавай на лекциите, както и с Изображение
Шегувкам се. :mrgreen:

@Poli_g, би трябвало да имаш лс, пробвай да ми върнеш, че да видя дали ми работят.
Че само ти ми остана да си хортуваме. :) Изображение
Аватар
godzillata
Младши потребител

Мнениеот hasplu » 24 Ное 2008, 21:57

godzillata написа:@Лекси, споко, радвам се за теб, ще те бъде! Само внимавай на лекциите, както и с Изображение
Шегувкам се. :mrgreen:

хахахаха - забавно е :D :D :D :D

П.П. Лекси, айде утре да ми пратиш упражненията по административто за пред доцентката, че нали духнах предния път.... :oops:
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот lexy21 » 24 Ное 2008, 22:02

Ами... духнал... те от твоя набор едва долазват... :D :D :D Пак си забравил къде да дойдеш... На твоята възраст си е човещинка... Имаш ги, ама да знаеш - писала съм само 21 листа :oops:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот hasplu » 24 Ное 2008, 22:26

не е от възрастта, да ти кажа, не мога се юриентира в тоя юниверисет къде са залите, никой не пуска миризмица на водчица нещо, речкиика, бе се познати ориентири, барем нацеля залата :oops: :oops: :oops: :oops:

а за листата, господ е измислил ксерокса, ша са опраим некак, но нали сме 21 човека в курса и треа се размножат за всите ни....дано си писала подробно :D
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот lexy21 » 24 Ное 2008, 22:36

Юриентацията да ти е проблемът - я карай направо през просото! Ама леко, че сега ще мине голямата метла - тъй да спамим темата на възпитания гУсподин.
П.П. Не си давай зор заради доцентката, защото
тя няма как да знае в детайли кое как е било, нито пък ще седне да чете ЗАНН, ЗДП и т.н.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот godzillata » 25 Ное 2008, 14:19

тъй да спамим темата на възпитания гУсподин

:lol: Спамери от цял свят, обединявайте се! Изображение

@hasplu, за к'во са ти лекции, като може и така ---> Изображение

@Поли_джи, къде се покри? :roll:
Аватар
godzillata
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Ное 2008, 14:30

Аз все още съм тук, поне докато не ми наложат бан, но ти все още си в забава, драги. 8)

Напиши съобщение

Някой от потребителите не могат да бъдат добавени, защото са изключили личните си съобщения. :idea: :idea: :idea: :idea:

:roll: Това да ти говори нещо?!?! Ако си оправиш техническия проблем, по-късно/ че делца/, ще имаш и подаръче за Коледа. :lol:

Е, да и публично извинение се иска, заради колегите, но ще се убедиш, че си струва! :wink:

п.п. прати ми адрес на ел. поща, че така до заник слънце няма да се разберем.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот godzillata » 25 Ное 2008, 16:39

Покрай Коледа стават чудеса... :oops: ...публично се извинявам на всички, които неволно съм засегнал!

Ако не бях карал така Изображение , сега нямаше да диря помощта ви. :?

За'тва - да плеснем с ръце и да се прегърнем Изображение - пък на делото к'вото ще да става. :lol:

Поли_джи, Изображение , отвори ми очите :shock: за лс-тата...да се надяваме, че и с НП-то ще успееш... :wink:

Ама как да ти дам мейла си...ъъъ....аз после к'во ще правя без него? :roll: :mrgreen:

Имаш лс. :)
Аватар
godzillata
Младши потребител

Следваща

Назад към Административно право