начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какво да направя за да обжалвам НП от КАТ?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво да направя за да обжалвам НП от КАТ?

Мнениеот ivo_li » 07 Ное 2008, 13:54

Здравейте!
Моля за съвет.
На 29.09.2008г. бях спрян от патрул на КАТ между гр. Луковит и Златна Панега за проверка, при което беше установено, че съм загубил предната регистрационна табела на личния си автомобил. Събитието е станало по време на движение и аз не съм разбрал за това до момента в които ме спират за проверка от КАТ. За това ми беше състевен акт. На следващия ден подадох възражение в деловодството на РПУ гр. Луковит относно съставеният ми акт. Сега ми е излязло Наказателното постановление - Глоба от 150лв. и лишаване от Право за управление на МПС за 3 месеца. Въпросът ми е: Мога ли и как да обжалвам това наказателно постановление пред Съд и къде?
ivo_li
Нов потребител

Re: Какво да направя за да обжалвам НП от КАТ?

Мнениеот jpaskova » 07 Ное 2008, 14:20

А като ти написаха акта и ти дадоха да го четеш, ти написа ли, че имаш възражения? Защото ако не си реагирал в момента, вече ти е издадено постановление, което не знам дали може да обжалваш... Ти прочети внимателно самото постановление - не пише ли нещо за обжалване?
jpaskova
Нов потребител

Мнениеот jpaskova » 07 Ное 2008, 14:25

при всички положение ви препоръчвам консултация с адвокат. Нямате време- срока за обжалване е 7-дневен, считано от дата на получаване на НП.
това го пише юрист, сигурно е така...
jpaskova
Нов потребител

Мнениеот dimist » 07 Ное 2008, 14:32

За да обжалваш, напиши жалба, компетентен е съда по местонарушението з- пише го в НП, така че чети.
Така, като ти гледам казуса, най евтино ще ти излезе да платиш, тъкмо за нова година си с книжка.
dimist
Потребител

Мнениеот ivo_li » 07 Ное 2008, 14:41

Да - да си платя, и това е вариант. Но 3 месеца без право за управление, заради загубен преден номер - това си е гадно!!! :( В действителнос официално не са ми връчили наказателното постаноление, така че има 1-2 дена за събиране на съвети и мнения.
ivo_li
Нов потребител

Мнениеот ivo_li » 09 Ное 2008, 12:49

Е, вече се кусултирах с адвокат, остава само да реша какво да предприема...
ivo_li
Нов потребител

Мнениеот ivo_li » 09 Ное 2008, 13:18

Да де Консуктирах се... :D
ivo_li
Нов потребител

Мнениеот vetre » 11 Ное 2008, 00:51

по кой член ти писаха акта?
какво те консултира адвоката,че тука също може да изкочи
някоя идея
vetre
Потребител

Мнениеот doobref » 14 Ное 2008, 23:07

Vetre, тук не става въпрос за идейки. На човека му взимат книжката за 3 месеца , а Вие се ебавате с него. Това е юридически форум, а не бъбрилня. И срока за обжалвана на НП не е 7 дни , а 14 дни. Човече, поинтересувай се в региона си , за адвокат, със опит в тази материя. Това е тъйнареченото случайно събитие, както да спукаш гума, да ти се е разхлабила крушката на стопа и т.н.. УСПЕХ, наистина ще имаш!
doobref
Младши потребител

Мнениеот vetre » 15 Ное 2008, 18:11

доб.,на автора на темата отдавна му споменаха да си потърси адвокат,
и той писа че е ходил.но моята мисъл е ,че адвоката му не може
да се сети за всичко което да го защити и тук може да изскочи някоя
идея която да се ползва.Обаче иво ли не смята да ми отговаря на
въпросите и аз тогава НЕ смятам да му пиша моята идея която съм
се сетил.но дано адвоката му също се е сетил за това което аз си мисля
vetre
Потребител

Мнениеот nemirim » 23 Ное 2008, 11:37

Предполагам, че НП е на основание чл.175, ал.1, т.1 от ЗДП - Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:

1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места;
nemirim
Младши потребител

Назад към Административно право