начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

АПК-чл.91

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АПК-чл.91

Мнениеот Pilentse » 20 Юли 2008, 09:26

Миналата година обжалвах един ИИА пред горестоящ адм. орган. Той препрати преписката на органа издал акта, поправи си пропуските /относно липса на форма/ издаде си го, а аз духах супата. Няма ли някой сега да ме светне, аз ли съм била аджамията или не6то не е било наред? Сега ми се налага подобна ситуация, и се 4удя има ли смисъл изобщо да си губя времето? Моля обяснете!!!!! Има ли задължение на органа да се съобрази с петитума на жалбата ако 6те прере6ава въпроса???
Pilentse
Младши потребител

Re: АПК-чл.91

Мнениеот Гост » 20 Юли 2008, 11:29

Pilentse написа:Миналата година обжалвах един ИИА пред горестоящ адм. орган. Той препрати преписката на органа издал акта, поправи си пропуските /относно липса на форма/ издаде си го, а аз духах супата. Няма ли някой сега да ме светне, аз ли съм била аджамията или не6то не е било наред? Сега ми се налага подобна ситуация, и се 4удя има ли смисъл изобщо да си губя времето? Моля обяснете!!!!! Има ли задължение на органа да се съобрази с петитума на жалбата ако 6те прере6ава въпроса???

Това нещо се нарича отзив.Органът издал акта може да прави само веднъж отзив,а когато не ви удоволетворява решението му го жалете пак чрез него,но този път той няма право на отзив,а е длъжен да го отнесе пред непосредствено по-горестоящия орган.
Гост

Мнениеот power » 21 Юли 2008, 08:59

Лорд Николов,

Прекалявате с аристократизма си!Бихте ли пробвали поне веднъж да се обосновете като за прости юристи-цитирайте закона,не многоуважаемия проф.Лазаров.Той пред съд дикиш не хваща!
power
Младши потребител

Мнениеот Гост » 21 Юли 2008, 14:42

power написа:Лорд Николов,

Прекалявате с аристократизма си!Бихте ли пробвали поне веднъж да се обосновете като за прости юристи-цитирайте закона,не многоуважаемия проф.Лазаров.Той пред съд дикиш не хваща!

Моля?

Ще се обосновавам както аз пожелая.И това не го е казал Кино Лазаров,извинете :)

Аз да не съм зубрач на кодекси и закони.

Да,да,да,учете кодексите наизуст да,да,да !!!
Гост

Мнениеот oleandar » 21 Сеп 2008, 16:40

колега директно ако смятате, че акта е незаконосъобразен може да го обжалвате пред адм.съд без да се съобразявате с по горе стоящ адм.орган.ако пък сте го направили и несте доволни от поправката или решението обжалвайте.
oleandar
Младши потребител

Назад към Административно право