Здравейте,
аз съм търговец и от КЗП ми беше съставен акт за нарушаване сроковете по чл.113, като случая е следния.
Получаваме мобилен телефон за ремонт на 07.12.2007, от сервиза който ги подържа отказват гаранционен ремонт понеже дисплея е счупен механично от клиента и това не е гаранционно (имаме протокол за това от 09.12.2007). Ние уведомяваме клиента, като първоначално той почва да твърди, че не е счупен дисплея, после да му кажем колко струва ремонта, после че ще мисли. Тези разговори са водени по телефона. През това време минава един месец и на 38 ден, клиента иска да му върнем телефона - без да правим ремонт. Ние го връщаме и той подава жалба до КЗП, че не са му спазени правате по чл.113.
Нашия мотив срещу това беше, че този срок има значение само при основателна рекламация, което е записано по чл. 128 (1), но от КЗП ни написаха акт, защото нямало как да докажем, че сме информирали клиента, че реклмацията му е неоснователна - тъй като сме говорили само по телефона.
Въпроса ми е, има ли друг начин да докажем, че сме прави?
Също така имаме и акт по чл.120, защото не сме били записали в гаранционната карта:
Чл. 120. В заявлението за предоставяне на търговска гаранция се посочва, че независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно този закон.
Как точно се тълкува този член и има ли начин да оборим този акт?
Благодаря Ви, ще очаквам всякакви съвети:)
- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Акт от Комисия за защита на потребителите
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
За да избегнете възможността да бъдете достойно залят с катран а после посипан с пера /линчуване -от съдия Линч/ от останалите форумци, Ви съветвам най-добросъвестно бързичко да изтичате до най-близката адвокатска кантора.
Или друго предложение-тъй като сте търговец на мобилни апарати, поемете ангажимент да ни изпратите /визирам дарствено/ по един от последните модили на нокия. Например 8500 класик е добра идея.
Това което искате да свършим за бизнеса ви тук е същото.
Или друго предложение-тъй като сте търговец на мобилни апарати, поемете ангажимент да ни изпратите /визирам дарствено/ по един от последните модили на нокия. Например 8500 класик е добра идея.
- poul
- Младши потребител
poul написа:За да избегнете възможността да бъдете достойно залят с катран а после посипан с пера /линчуване -от съдия Линч/ от останалите форумци, Ви съветвам най-добросъвестно бързичко да изтичате до най-близката адвокатска кантора.
Защо си мислите, че не съм ходил до адвокатска кантора и защо си мислите, че лесно се попада на адвокат който е запознат с тези неща? Да не ви казвам какви неприятности си имам точно заради един такъв адвокат.
Ако някой е запознат с материята и може да даде стойностен съвет и решение, разбира се, че съм готов да си платя.
- abrakadabra
- Нов потребител
Обжалвайте наказателното постановление и в съда ще го съборите чрез свидетелски показания.Можете да накарате сервизът да ви издаде протокол с подробно описание на състоянието.Доколкото познавам работата на КЗП мисля,че ще имате успех.Ако осигурите свидетели, всеки колега би се справил с казуса
- mialore
- Младши потребител
mialore написа:Обжалвайте наказателното постановление и в съда ще го съборите чрез свидетелски показания.Можете да накарате сервизът да ви издаде протокол с подробно описание на състоянието.Доколкото познавам работата на КЗП мисля,че ще имате успех.Ако осигурите свидетели, всеки колега би се справил с казуса
Благодаря Ви много, търся си и адвокат който да ме представлява.
- abrakadabra
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|