начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

КАТ отказва регисрация на МПС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАТ отказва регисрация на МПС

Мнениеот tianko » 23 Авг 2007, 10:18

Историята на кратко:

Купих кола от гр.Пловдив февруари месец тази година.
Автомобила е внесен от Софийска атокъща през 2003 та ,и веднж е регистриран в КАТ София...После хора от Пловдив я купуват и я регистрират в КАТ Пловдив... Полсе съм аз.И така прибрах се в София и след 7 дена отидох в КАТ за пререгистрация.Там се оказа , че имало интервенция по номера на рамата !!! (според тяхната експертиза, номеря бил заварен на планка!?, аз така и не видях тази експертиза!...) Извикаха човек от моето РПУ и той задържа колата за разследване... след 6м. седене на ужасния паркинг в жандармерията, колата все пак ми беше върната от прокуратурата с прокурорско постановление, в което се казава, че след направеените справки и разследвания (интерпол, КАТ Пловдив, и куп други справки, в това число и митническата деклараяция от вноса на колата, където ясно се вижда същия VIN номер).Съответно ако вообще й има нещо наколата , то е правено в чужбина и най-вероятно е ремонтна дейност и с цел запазвнае целста на номера е махант и след ремонта е заварен.
Аз се зарадвах много, че най-после ще си карам колицата, която искам.
И онзи ден на 21-ви 08 отново в КАТ, изчаках си опашката и отново на канала пак се загледаха в номера (а миналия път "екперта" така хамалски чегърта там по боята ,че сега и от смаолет се вижда ),аз показах постановлението , но техника ме изпрати при началника щом съм с такъв документ.Същия този начлник директно ми каза че тази кола НЕМОЖЕ да се регистрира!.. на въпроса ми защо, и особенно след като вече е имале 2 прдишни БГ регистраций? Отговора беше "КАТ не регистрира коли с пренабивани, заварявани или други фашифицариани номера на рамата".????? Щях да падна. Сега в петък (утре 24-ти.08) трябва да отида за да я огледа комисия някаква и да ми издадат ПИСМЕН ОТКАЗ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ!. Смях... незнам да се смея ли или за плача.:)

Въпро са ми след е следния:

Това може ли да се обжалва вообще и какви са ми правата в случая?
Поне въпросния началник ми каза, че понеже си има Пловдивска регистрация ще мога да я карам така, но това незнам до колко е нормално, талона е от старите, вътре си пише друго име .. неприятно. Имам нотариялен договор.
Ако така си остане , данци къде и как ще плащам?:))

Благодаря на всички дали мнеие.
tianko
Нов потребител

Мнениеот gudio » 23 Авг 2007, 11:01

Вижте и това: http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=229 ... 5%F1%EA%E8
Въпросът практически се решава само ... с корупция :oops: :oops:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот tianko » 23 Авг 2007, 11:47

Добре, изчетох темата, но не съм юрист... ако бях едвал и щщях да пиша за съвет.:)
Там казуса е маалко кпо-различен от моя.
Въпросите при мен са:
1. Дали ще имам евнтулани проблеми с карането на тази кола с РВ табелите в София и чужбина?.
2. Щом прокурора я върна ,няма как КАТ пак да я вземе нали?
3.И какво да правя с предишните собственици, те вече май нямат много общо с тази кола, нали си имаме договори и собственик съм аз.:)
4.И последно данъци , къде и защо да плащам?
10х..
tianko
Нов потребител

Мнениеот d_gosp » 23 Авг 2007, 22:28

класически тъп казус и практика на нашата КАТ

варияните в онзи линк са възможни

другия е да обжалваш отказа на началника

без дело и скъпа експертиза няма да се разминеш за да си рег. МПС-то
от 3 такива дела резултатите ми са 2:1

До колкото си спомням, собственика на МПС-то по загубеното дело, потърси малко връзки, спря го от движение и се отърва на части, но ако твоето МПС е скъпо.....съди или продавача или обжалвай отказа.
d_gosp
Нов потребител

Мнениеот bay4o » 24 Авг 2007, 09:59

По - добре обжалвайте. По административен ред пред административен съд.
bay4o
Потребител

Re: КАТ отказва регисрация на МПС

Мнениеот metonick » 21 Ное 2009, 22:17

Здравейте , чета и не вярвам на ушите си , че уникалното събитие, което ме е сполетяло в същата година 2007 свъщност не е уникално, а се разви със същия край с малката разлика , че мен ме балтавиха 2 години...по абсолютно същия сценарии .... та просто бих искал да попитам Колегата ....как рещихте казуса към днешна дата ...щото сам по себе си е Ъпсурден случая....КАТ регистрира ...а после отказва да пререгистрира , след /в моя случай/ 2 годишно дознание , няколко експертизи , дузина писма от интерпол и различни институций, които доказват, че интервенцията на номера на шасито е резултат от смяна на рога и възстановяване на номера извън нашата страна и преди първата регистрация в КАТ.
metonick
Нов потребител

Re: КАТ отказва регисрация на МПС

Мнениеот metonick » 02 Дек 2009, 12:53

с други думи имам питане :
1.имам договор за покупко продажба ->следователно съм собственик на автомобила с регистрация в ямбол.

2.Имам си талони, малък ,голям, рег. табели и всичко ...но от ямбол

следователно -> Какво ще стане ако си го карам и ме спре Контролен ОРГАН :roll: ?
metonick
Нов потребител

Назад към Административно право