начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дело срещу РУСО

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело срещу РУСО

Мнениеот спечелил » 10 Авг 2004, 09:28

Колеги, спечелих административно дело срещу решение на Директора на РУСО Стара Загора за обявяване на мой болнични листове от миналата година за недействителни и незаплащане на обезщетение по тях. НАПРАВО ДА НЕ ПОВЯРВАШ. Тъй като съдът присъди Директора на РУСО да се произнесе с ново решение с което да признае болничните ми листове и да ми изплати обещетението по тях, въпроса ми е някой знае ли:
1. Трябва ли да подавам нова молба до Директора на РУСО за да се произнесе той с решението?
2. Дължат ли се лихви върху това обезщетение / тъй като съда само му отмени решението/ и ако да в какъв размер / здравната лихва ли тече / ?
3. Кой дефакто ще ми плати обещетението - стария ми работодател който оспори болничните ми листи или РУСО?
спечелил

Re: Дело срещу РУСО

Мнениеот гугутка чакалова » 10 Авг 2004, 12:07

Никой ли ни знае?
гугутка чакалова

Мнениеот radi » 10 Авг 2004, 12:27

Добре , де каква колежка си ни ти , след като не знаеш?
Не ни наричай с дежурната фраза "Колеги"
radi
Младши потребител

Мнениеот гугутка чакалова » 10 Авг 2004, 14:37

К'ат та гледам и ти не знаеш, така че поне не пречи, аман от селяни. разбирам да питам за съда, а то РУСО.
гугутка чакалова

Мнениеот Grazdanka » 10 Авг 2004, 17:03

Zavyrti na RUSO-to edin telefon. Ne moze da ne kontaktuvate s tyah sluzebno. Ili pusni tyrsachkata iz KSO v Apis. :-)
No spored men:
1. Ne tryabva.
2. Da, zakonnata lihva.
3. Ne znam, no sigurno RUSO. Rabotodateliat e samo "posrednik", a sled kato e i bivsh, zashto da e toi
Grazdanka

Мнениеот донна2 » 10 Авг 2004, 17:33

болничните се изплащат от НОИ ,но чрез работодателя , представи решението на работодателя си и той следва да изтегли сумата от НОИ/РУСО/ и да си я получиш
донна2

Мнениеот донна2 » 10 Авг 2004, 17:48

не ви ли мина през ум ,че съда уведомява за решението и двете страни ,така че на НОИ му е ясно ,а що се отнася до за решенията на ВАС всекий си следи , така че в РУСО знаят за решението ,следва работодателя да изтегли парите и да ги даде
донна2

Мнениеот omikron » 18 Авг 2004, 10:35

Защо никой не честити?:))))))
Честито!!!!!!!!!
omikron
Младши потребител

Мнениеот спечелил » 18 Авг 2004, 11:15

Да информирам който се интересува. Значи : Страните по делото бяха три - аз, РУСО и бившия ми работодател като заинтересувана страна. Получили са решение само две от страните аз и РУСО. Трябвало с нова молба да помоля Директора на РУСО да издаде ново решение за заплащане. Преди да го издаде той ще направи ревизия на бившия ми работодател и след което ще го начисли и разпореди с решението си да ми изплати обезщетението за болнични. Юристите им обе си блъскат главата дали се дължи лихва, защото дори и да оспори болничните работодателя е длъжен да ги заплати в срок след което да си търси правата. Но моя не ги е платил / щото рече че на такъв като мен нямало да го плати/. Сега чакам решението, което обаче отново може да се обжалва. Така е ! Благодаря на тези който ме посъветваха.
спечелил

Назад към Административно право