начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Спор с общината

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спор с общината

Мнениеот Златарева » 20 Юни 2004, 23:52

Наскоро подадох жалба до отдел "Екология" към община Пловдив да бъде преместен контейнер за смет, разположен точно под прозореца на спалнята ми в новопостроена кооперация. Исках да знам на какво основание контейнерът е поставен там, при положение, че се нарушават и 4 точки от Закона за движение по пътищата, тъй като е в непосредствена близост до гаражите на платното на кръстовище! Така и не ми показаха никакъв документ за разстановка на съдовете за смет, съгласуван и с Комисията по безопастност на движението. Как мога да изискам от общината да ми покаже въпросния документ, съмнявам се, че изобщо имат такъв. Мога ли да си потърся правата в съда, чрез граждански иск. В официалния отговор от шефката на отдел "Екология" пише, че разположението на контейнера е съгласувано с Община Пловдив и нищо повече. Какво да предприема?
Златарева

Re: Спор с общината

Мнениеот Iury » 21 Юни 2004, 08:40

ako jalbite do razli4nite vidove institycii ne pomognat, moje da probvate s isk po 109 ot SZ.
Iury

Мнениеот vokil C » 21 Юни 2004, 09:45

Пишете до Областния управител на Пловдив и опишете оплакванията си, а ако проблемът не се реши заведете иск по чл.50 от Закона за собствеността.
vokil C

Мнениеот Zlatareva » 21 Юни 2004, 11:05

Moje li malko poveche informaciq otnosno tozi zakon?
Zlatareva

Мнениеот Zlatareva » 21 Юни 2004, 22:45

Kakvo e SZ, iskam da procheta texta
Zlatareva

Мнениеот DIP » 29 Юни 2004, 11:41

W http://www.lex.bg bulgarskite zakoni str.4 Zakon za sobstwenostta
DIP

Назад към Административно право