начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Моля за помощ в съдебна зала

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ в съдебна зала

Мнениеот imashposhta » 19 Ное 2009, 11:27

Здравейте на всички в този форум. Имам следния проблем за доста от Вас сигурно незначителен. Другата седмица ми предстои явяване в съдебна зала по нахд по което обжалвам Наказателно постановление. Ще се явявам лично както и лично съм си писал жалбата естествено не без помоща на форума и ценните съвети които сте давали тук. Въпроса ми е следния: На коя банка в съдебната зала трябва да застана в качеството ми на жалбоподател, на лявата накоято обикновенно стои прокурора или на дясната на която обикновенно стои адвоката. На много от Вас ще им се стори смешен въпроса но все пак Ви моля за помощ тъй като не съм юрист.
imashposhta
Нов потребител

Re: Моля за помощ в съдебна зала

Мнениеот 1968 » 19 Ное 2009, 11:45

На дясната.
1968
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Ное 2009, 13:09

... дясно, но на съда, ваше ляво.
И няма да говорите без съдията да ви е дал думата... не спорете по никакъв повод с ответника! Имате право на реплика, когато опонента ви приключи с експозето си... можете и да лъжете, но не го правте - олеквате...
Успех! :)
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот voltron » 19 Ное 2009, 14:03

И си изключи телефоно :lol:
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 19 Ное 2009, 20:45

Където и да застанете,ако не е на правилното място-ще ви поправят.В кой съд сте на дело и на кой състав ви е разпределено делото?
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот Гост. » 19 Ное 2009, 21:45

usra_ovcova написа:Където и да застанете,ако не е на правилното място-ще ви поправят.В кой съд сте на дело и на кой състав ви е разпределено делото?

Ще сме от публиката ли? :lol:
То, ако ще си губим времето, по-добре да застанем на правилното място. :D
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 19 Ное 2009, 22:02

imashposhta написа:Здравейте на всички в този форум. Имам следния проблем за доста от Вас сигурно незначителен. Другата седмица ми предстои явяване в съдебна зала по нахд по което обжалвам Наказателно постановление. Ще се явявам лично както и лично съм си писал жалбата естествено не без помоща на форума и ценните съвети които сте давали тук. Въпроса ми е следния: На коя банка в съдебната зала трябва да застана в качеството ми на жалбоподател, на лявата накоято обикновенно стои прокурора или на дясната на която обикновенно стои адвоката. На много от Вас ще им се стори смешен въпроса но все пак Ви моля за помощ тъй като не съм юрист.

Влизаш в залата спокоен и уверен( най-жалко е да видиш мушморок...).
Заставаш от страната на дясната ръка на съдията( облечен е в черно и стои на по-високо... вижда повече от там!).
Документът за самоличност да ти е под ръка.
Когато те попита съдията- Да се даде ли ход на делото?, отговаряш- Няма процесуални пречки, Моля да бъде даден ( предварително си проверил дали всички са редовно призовани). Дори и да видиш стол, дори и да ти треперят колената- не сядай! Създаваш кофти впечатление... Пък и си се подготвил за битка, не си изначално изтощен, нали така?
И от тук насетне започва веселбата- поддържам изцяло депозираната жалба, ведно с релевираните в нея основания за порочност на процесното НП( това е краткия вариант, че напоследък съдът все бърза, като в закусвалня).... тук можеш и да импровизираш, ама нещо се дразнят напоследък- претоварени са. :|

Предварително си написал ( на лист А4 :lol: ), като прилежен ученик евентуалните въпроси към актосъставителя, свидетелите, ще правиш ли искания по доказателствата ( да се изиска това, онова от тук, там) и прочие.

Нямай място за притеснение- съдията винаги ще ти удари едно рамо... :wink:
И никакъв алкохол :idea: , дъвки :idea: , слънчеви очила :idea:

п.п. И още нещо- дори и да не знаеш коя е дясната ръка на съдията- няма да се притесняваш. Спомних си нещо от недалечното минало- колега( всички сме само хора) обърка мястото. Съдията го гледа изпод вежди, ама колегата де да се сети( мИсли сто в секунда, предполагам буря в главата му :lol: ). Видимо отегчен от пространственото несъобразяване на страната, с разположението в залата се, чува само- Колега мисля, че на тази банка( сочи противоположната) ще ви е по-удобно :) .( то има и виц такъв)
Последна промяна poli_g на 19 Ное 2009, 22:10, променена общо 2 пъти
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Ное 2009, 22:06

Добра идея! Ако е в Пловдив ще му ида за морална подкрепа от галерията :)
Дай координати imashposhta!
Последна промяна plamen_penev на 20 Ное 2009, 00:00, променена общо 1 път
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 19 Ное 2009, 23:34

Да, да - шоу си е това със скамейките и пейките.

И аз съм се затруднявал - впрочем това е едно от най-сложните неща в правото - освен тези с въззиваемия и въззивника - кога си въззиваем, кога си въззивник - това си е чиста наука.

А при втора инстанция - ако си жалбоподател - тогава си като ищец, независимо дали си бил ищец или ответник - тоест трябва да сменяш пак местата.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Ное 2009, 23:39

Ами за "релевираните в нея основания" на Поли и ирелевантното поведение на ответника какво ще кажете ivan_lawyer3... На мен това "релевираните" ми звучи като "ремонтираните" :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот imashposhta » 20 Ное 2009, 14:32

Благодаря на всички за ценните съвети. И най-вече на poli_g за подробностите. Определено не се притеснявам но единствено се съмнявах от коя страна да застана но сега разбрах от ляво ако стоя срещу съдията. Делото е в СРС - 97 с-в. Благодаря на всички.
imashposhta
Нов потребител

Назад към Административно право