начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

АУАН /бланка акт за установено административно нарушение/

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АУАН /бланка акт за установено административно нарушение/

Мнениеот dimichev » 20 Яну 2009, 12:14

Искам да разбера кога една бланка АУАН е ценен образец. Има индивидуален пореден номер. Благодаря Ви предварително.
dimichev
Младши потребител

Re: АУАН /бланка акт за установено административно нарушение/

Мнениеот DEKAH » 20 Яну 2009, 21:43

Въпросът Ви няма смисъл.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот donna » 20 Яну 2009, 22:34

Тоя нещо не е разбрал ,някои институции имат АУАН направо на кочани ,пише и връчва . Та като му трябва бланка нека направи нарушение да му съставят АУАН и да му връчат .Ще има ценна бланка .
donna
Старши потребител

Мнениеот gudio » 21 Яну 2009, 11:17

:? Не мисля, че въпросът е безсмислен. Става дума за актове под брой - със "сериен номер" на всеки два екземпляра от кочана. Като се напише акт - или се връчва на лицето и се започва адм.нак. производство или (ако е станала грешка, нещо неправилно е записано, бланката е била залята с кафе :wink: и пр.) и двата екземпляра трябва да се намират при актосъставителя. Ако няма актове - трябва да напише обяснения пред адм.нак. орган защо липсват и какво е станало с тях. При липса на акт (типичен пример - едно време ходеха по "Женския пазар", пишеха актове без серийни номера по :roll: нещо там "Закон за борба със спекулата", после като изприпка пи тях търговецът с бала пари рушвет - "късат акта" и няма нарушение 8) ). Писах преди време, как КТЗП по едно н.а.х.д. 5 (пет) пъти представяше в оригинал АУАН все с един и същ номер, но с различно съдържание (защото като обжалвах НП, акт изобщо не беше връчван на лицето, после се появи по делото уж "връчен при отказ", а :oops: аз преди заседанието го откраднах оттам... и така пет пъти :lol: :lol: ) Затова актовете е хубаво да са като фактурите - с поредни предварително написани номера. Ама къде е уредено :?:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот dimichev » 21 Яну 2009, 13:08

След като АУАН е съставен той е вече документ, но ме интерисува, дали като бланка /празна/ е ценен образец.
Пример: Получавам кочан с 20бр.АУАН с поредни номера. Съставям АУАН на гражданин паркирал МПС в тревните площи на обособена детска площадка.Връщам се и описвам АУАН в общината, на в последствие се оказва, че няма издадено наказателно постановление.Излиза, че бланката ми се води все още на мен.Тях не ги интерисува дали е съставен или не.
dimichev
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Яну 2009, 13:36

Явно разковничето на въпроса е в смисъла на "ценен образец"! :shock: Ако анализираме действията на общината , изразяващи се в упоритото пазене на съставения АУАН и непредоставянето му на АНО можем да направим два взаимноизключващи се извода,който водят до еднакъв резултат:
1.Представения АУАН е най-некъдърно съставения екземпляр в човешката история и е даден да бъде поставен в рамка , за да бъде предаден в НИМ и да служи за пример за моментното ниво на българската администрация.Тоест ценен образец е! :lol:
2.Представения АУАН е най-перфектния акт в цялата човешка история и е даден да бъде поставен в рамка , след това да бъде поставен в кабинета на АНО , който да си го гледа и да знае , как трябва да се съставят АУАН-те.Тоест ценен образец е ! :shock:

Извод:Ценен образец е! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Дерзайте!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот dimichev » 21 Яну 2009, 13:50

Да но сега има ревизия и този АУАН с бланков го няма. Аз съм го отчел срещу подпис. Административно наказващия орган не го е въвел като номер в системата за отчет. Това не ме интерисува дали е приложен към дело поради грешки в него или съм го съставил на някой техен човек който е трябвало да се оправи. Наказващия орган трябва ли да пази този АУАН, колко време, как се бракува, как се унищожава. Кой има вина.
dimichev
Младши потребител

Мнениеот gudio » 21 Яну 2009, 15:52

За данъчната администрация напр. си има указания на изп. директор на НАП за административно-наказателното производство - инструкция някаква, излиза в "Апис" и "Сиела", но не ми се търси сега, навремето я четох. Бланките на АУАН са със серийни номера, водят се стриктно на отчет на всеки служител, там от от "Опетаритевн контрол" и т.н., колко кочана са му дадени, от коя серия и от кой до кой № ... Именно с цел да няма "късам акта и няма нарушение, ако до довечера ми шариш ХХХ лева" :wink: Така са и актовете на КАТ - не може да липсва акт от кочана, ако вторият екземпляр не е попълнен с данните за съответното нарушение. Сигурно има инструкция на МВР за това. Но термин "ценен образец" не съм срещал. Актовете не са билети, още по-малко акции или облигации, че да се печатат от МФ :shock:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот dimichev » 21 Яну 2009, 18:24

от МФ са ценни книжа. Благодаря Ви все пак.
dimichev
Младши потребител

Мнениеот d_d » 22 Яну 2009, 13:32

Сещам се за едно ченге, дето не връчвало на нарушителите екземпляр от актовете, щото те на него му се водели. :wink:
d_d
Потребител

Мнениеот donna » 22 Яну 2009, 13:49

Аз пък се сещам за един актосъставител дето писа АУАН и никой не мой го разчете -че го караха наново да го пише буква по буква ,предходните екземпляри се анулираха като негоден - седят двете страни и судат ко пише там ,щото и акто съставителя не мой да го прочете :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
donna
Старши потребител

Назад към Административно право