Колеги , имам голям проблем . Имах дело с данъчните за признаване на данъчен кредит . Имам влязла в сила присъда на ВАС .В нея се посочва 4е ми признават правото на възтановяване на кредита , но в частта за лихвите по общата ревизия връщат делото в СГС за определяне размера на лихвите . СГС с решението си обяви Данъчния ревизионен акт за нищожен. Направо не знам какво означава това . Целият акт не поражда последици - да това е ясно , но ............?????Ще ми назначат ли нова дан. ревизия ???? Как може да противоречи на решение на ВАС ?????
МНОГО МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.
има ли съдебна практика .
Благодаря .
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля за малко помощ !!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: моля за малко помощ !!!
Имах нещо подобно ,не се стигна до съда , РДД отмени акта като нищожен /имаше страшно много пропуски в ДРА няма да влизам в подробности /,след това назначиха нова нова данъчна ревизия и ревизираха отново съответния период .
- донна2
Е , би трябвало , новата ревизия да за 5 години , тоест за последните пет , нали .
Друго обаче не ми е ясно , как е възможно СГС така да игнорира решение на ВАС - който се е произнесъл по акта , и не го е намерил за нищожен . При което , основанието на СГС е неспазена компетентност на дан. органи - това ми се стори толкова странно.
Друго обаче не ми е ясно , как е възможно СГС така да игнорира решение на ВАС - който се е произнесъл по акта , и не го е намерил за нищожен . При което , основанието на СГС е неспазена компетентност на дан. органи - това ми се стори толкова странно.
- гала
неспазена компетентност води до нищожност , такъв е и случая за който ти писах търговеца премина към Големи данъкоплатци ,а ревизията бе направена от предишната данъчна служба
да не би да сте преминали от една Дирекция към друга
да не би да сте преминали от една Дирекция към друга
- донна2
Не ние сме към Агенцияята за държавни вземания .
Мисълта , ми е имала ли си такъв случащ , в който решение на СГС да противоречи на решение на ВАС , за едно и също нещо , когато делото пред СГС е последващо , тоест е по предписание на ВАС .
Мисълта , ми е имала ли си такъв случащ , в който решение на СГС да противоречи на решение на ВАС , за едно и също нещо , когато делото пред СГС е последващо , тоест е по предписание на ВАС .
- гала
не такъв случай нямам , пиша ти за нещо подобно ,което не стигна до съда , но нова ревизия бе направена
- донна2
Вероятно СГС се е позовал на ТР № 2/1991 год. на ОСГК на ВС на РБ.
В практиката съществуват противоречиви становища дали това Тълкувателно решение не е загубило значението си след приемане на ЗВАС. Съставът на СГС вероятно се придържа към становището за допустимост на инцидентния контрол за нищожност.
В практиката съществуват противоречиви становища дали това Тълкувателно решение не е загубило значението си след приемане на ЗВАС. Съставът на СГС вероятно се придържа към становището за допустимост на инцидентния контрол за нищожност.
- Mi-Lena
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|