- Дата и час: 28 Ное 2024, 15:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отнемане на талон от катаджия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
отнемане на талон от катаджия
Служител на КАТ ми написва акт за нарушение,което аз отказвам да подпиша.Съответно ми отнема талона но не ми дава нищо на среща,нито копие от акта,нито някаква квитанция.Какво трябва да направя?
- emasal
- Нов потребител
Това че си отказал да подпишеш акта не те спасява от глоба. Би следвало да имаш копие от акта, но как ще докажеш че не са ти дали. Помисли си дали наистина си извършил нарушение, преди да отидеш при адвокат
- dizhel
- Потребител
На акта има място за подпис с който се удостоверява че ми е връчено копие.На това място е написано-отказва.Повече ме притеснява факта че ми се отнема документ без да се удостовери някак това.Понеже отказвам да го подпиша те не ми дават копие.В акта е написано че ми се отнема талона.
- emasal
- Нов потребител
Имах подобен случай,клиент не беше подписал акта и не беше го получил естествено.Това ковето направих е ,че обжалвах акта в три дневен срок без дори да съм го виждала.Не звучи професионално,но понякога няма как.Ефекта беше,че тъй като внесох възражението същото беше входирано и така поне заявихме-"талонът е взет от Вас".Ще трябва да опишете много точно случая,за да е ясно за какво става въпрос.Лошото за това ,че не сте подписали и взели акта е че в момента не можете да управлявате колата си ,а иначе можехте да управлявате в срок до 1 месец с акта.
- todorova
- Младши потребител
когато ви иземват документ триябва да се състави протокол, а във всички случаи се дава екземпляр за да упражните правото си на защита-жалба срещу акта / не възражение /. АКТ СЕ ОБЖАЛВА В 7 - ДНЕВЕН СРОК СПОРЕД ЗАП ПРЕД ГОРЕСТОЯЩИЯ НАЧАЛНИК ИЛИ В 14 -ДНЕВЕН ПРЕД СЪДА. възраженията са за гражданскоправните спорове, полицаите нарочно не дават акта и карат да пишете възражения за да няма юридическа сила написаното от Вас и да отиде в кохчето написаното.
реда е СЬМО ЕДИН - ОБЖАЛВАТЕ АКТА ПРЕД СЪДА / ЗАЩОТО ТЕЗИ В ПОЛИЦИЯТА ВСИЧКИТЕ СА РОДНИНИ /, СЪДА ГО ОТМЕНИЯ КАТО НЕЗАКОНОСЪОБРАЗЕН, ЗАЩОТО НЯМА ГРАМОТЕН ЮРИСТ-КАТАДЖИЯ, И СЛЕД ТОВА СЕ ЗАВЕЖДА ИСК ЗА ОБЕЩЕТЕНИЕ ПО ЗАКОНА ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ВРЕДИ НА ГРАЖДАНИТЕ.......
ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ СА ВИ ДАЛИ ЕКЗЕПБЯР ОТ АКТА СИ ЗАВЕЖДАТЕ И ЕДНА ЖАЛБА В ВОЕННА ПРОКУРАТУРА, ЧЕ ВИ ВЪЗПРЕПЯТСТВАТ ДА СИ УПРАЖНИТЕ ПРАВОТО НА ЗАЩИТА ПРЕД НАДЛЕЖЕН ОРГАН- И НА СЪОТВЕТНИЯ СЛУЖИТЕЛ МУ ТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ.....
УСПЕХ
реда е СЬМО ЕДИН - ОБЖАЛВАТЕ АКТА ПРЕД СЪДА / ЗАЩОТО ТЕЗИ В ПОЛИЦИЯТА ВСИЧКИТЕ СА РОДНИНИ /, СЪДА ГО ОТМЕНИЯ КАТО НЕЗАКОНОСЪОБРАЗЕН, ЗАЩОТО НЯМА ГРАМОТЕН ЮРИСТ-КАТАДЖИЯ, И СЛЕД ТОВА СЕ ЗАВЕЖДА ИСК ЗА ОБЕЩЕТЕНИЕ ПО ЗАКОНА ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ВРЕДИ НА ГРАЖДАНИТЕ.......
ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ СА ВИ ДАЛИ ЕКЗЕПБЯР ОТ АКТА СИ ЗАВЕЖДАТЕ И ЕДНА ЖАЛБА В ВОЕННА ПРОКУРАТУРА, ЧЕ ВИ ВЪЗПРЕПЯТСТВАТ ДА СИ УПРАЖНИТЕ ПРАВОТО НА ЗАЩИТА ПРЕД НАДЛЕЖЕН ОРГАН- И НА СЪОТВЕТНИЯ СЛУЖИТЕЛ МУ ТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ.....
УСПЕХ
- gavril
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|