начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Могат ли да ме съдят за данъци?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Могат ли да ме съдят за данъци?

Мнениеот svoboda_sl » 12 Юли 2011, 17:49

Преди 2 години беше регистрирана фирма на мое име в Германия,с целта-че само по този начин ще мога да работя каквато и друга работа да е там.Фирмата не е осъществявала дейност,има я само по документи.Пребиваването ми там беше за 2 седмици-дори не започнах работа и се прибрах в България.Лошото е,че всичко беше написано на немски,а аз не знам езика.При което ми се обаждат тези дни и ми казват,че вървят 2 вида данъци-на името на фирмата и на мое име,които аз трябва да заплатя.На стойност около 2000 евро са,доколкото знам.Но за тези 2 години не съм получила никакви писма от там,а и имат българския ми адрес.Днес се консултирах с адвокат,който ми каза,че това се води укриване на данъци и за тамошните закони се води престъпление.Наистина ли е така?Могат ли да ме подведат под съдебна отговорност немските власти?Може ли да се закрие фирмата от България?
Ще се радвам,ако някой може да ми помогне със съвет!
svoboda_sl
Нов потребител

Назад към Данъчно право