Здравейте, колкото и клиширано да звучи, наистина потърсих преди да питам, но не намерих.......
и така - собственик съм на лек автомобил. Декларирах го, както си му е реда, като посочих изрично че имам катализатор, но бях оставил празно полето, където трябваше да посоча от коя година го имам. При служителката попитах какво трябва да напиша там, при което последва въпрос дали имам катализатор въобще. Отговорих, че имам най-малкото защото автомобила е произведен 96г. Въпрос: И къде се намира? Аз казах, че не съм автомеханик и не знам... Заключение: Ами значи нямате! В интерес на истината разговора сам по себе си беше толкова глуповат и реших, че се шегува с мен въпросната служителка. Но след като отидох на касата да си платя след известно време, се оказа, че никак не са се шегували с мен, ами си дължа данък в размер, като за без катализатор....Впоследствие разбирам, че оторизиран сервиз издават бележки, удостоверяващи наличието на действащ катализатор. Получавам съответната бележка и обратно в данъчното, където попълвам нова декларация, свързана с промяна на обстоятелства, за ползване на данъчно облекчение. Обаче се оказва, че не може със задна дата да ми оправят размера на данъка и същия е дължим, тъй като противоречало на закона? Е питам не противоречи ли на закона, че трябва да изпълня нещо недължимо?
Всъщност въпроса ми към знаещите е, наистина ли не може да се преизчисли и коригира задължението ми?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Преизчисляване на данък?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
Преизчисляване на данък?
"There is no justice, only I exist."
-
djandarin - Потребител
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|