Здравейте
На адреса и името на починалата ми баба е пристигнало писмо от НАП!
Пише, че е образувано изпълнително дело за неплатени публични вземания...
цитирам:
Задължението Ви с лихвите и разноските до настоящия момент 02.2.2011 е:
- по Изпълнителен лист от 09.01.2008 по ГРД Nº1502/2002 НА РАЙОНЕН СЪД СЛИВЕН на Съдилища Главница: ***лв., Лихва: ***лв. ...
/изпълнително основание по чл. 209 от ДОПК/
и така на татък...
До колкото си спомням баба ми почина 2008 или 2007, майка ми живее в чужбина и тя и е наследница.
Някой може ли да ме упъти как да разбера за какво става дума и какви мерки мога да взема, ще съм много балгодарен.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неплатени публични вземания
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неплатени публични вземания
Дължите най-вероятно държавна такса по загубено от Вас дело (тоест от баба Ви).
То служебно се образува процедура към държавата и се търсят парите по този ред.
Служебно е, защото автоматично с приключване на делото се изпраща изпълнителен лист от Районния съд до държавната агенция и обикновено не се разбира за това до момента, в който не си потърсят парите.
Но няма проблеми да потърсите информация в някоя близка, удобна за Вас агенция по вземанията, като предполагам, че ще дадат информация.
То служебно се образува процедура към държавата и се търсят парите по този ред.
Служебно е, защото автоматично с приключване на делото се изпраща изпълнителен лист от Районния съд до държавната агенция и обикновено не се разбира за това до момента, в който не си потърсят парите.
Но няма проблеми да потърсите информация в някоя близка, удобна за Вас агенция по вземанията, като предполагам, че ще дадат информация.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Лошото в този случай е, че ако е минало повече време, се начисляват доста лихви. Точно затова е хубаво дължимите такси да се плащат веднага след приключване на делото.
- nk7702n
- Старши потребител
Глобата е 277лв лихвите са 244лв... Благодаря за помоща
Ще ида да питам какъв точно е проблема. След като баба ми е починала сигурно ще търсят парите от някой от семейството й? Писмото е пратено на нейно име и адрес. Аз съм най-близкия й наоколо, майка ми живее извън България.
Ще ида да питам какъв точно е проблема. След като баба ми е починала сигурно ще търсят парите от някой от семейството й? Писмото е пратено на нейно име и адрес. Аз съм най-близкия й наоколо, майка ми живее извън България.
- schwarzwolf
- Младши потребител
Щом е починала, изп. производство следва да се спре и да се даде на наследниците срок да заявят дали приемат наследството или се отказват от него.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|