начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Клас за прослужени години

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Клас за прослужени години

Мнениеот miro1 » 20 Апр 2010, 05:04

Здравейте,
От 1990 година сим ЕТ в резултат на кризата миналата година започнах работа на трудов договор в предприятие.Понеже сим инвалид с пожизнен Телк никога не съм се осигорявал и като ми поискаха трудова книжка казах че нямам.Но сега разбрах че колегите вземат по голяма заплата защото имат клас,въпросът ми е как и с какъв документ трябва да докажа че съм работил 20 години по специялноста.
miro1
Нов потребител

Re: Клас за прослужени години

Мнениеот miro1 » 28 Апр 2010, 06:54

Никой ли не желае да отговори на този елементарен въпрос ?
miro1
Нов потребител

Re: Клас за прослужени години

Мнениеот TEREZADESKOVA » 28 Апр 2010, 07:48

Наредба за трудовата книжка и трудовия стаж - при положение, че някога сте работили по трудов договор, а също така прочетете и Наредбата за структурата и организацията на работната заплата (НСОРЗ ).
Попитайте за вътрешните правила (съответно те трябва да са утвърдени от (работодателя) за структурата и организацията на работната заплата, правилника за вътрешния трудов ред и т. н. От колко време работите при този работодател - също има значение. Имайте предвид, че има давност. Освен това - НСОРЗ е в сила от юли 2007г., та до този момент стажа се зачита, а след това - в зависимост от вътрешните актове на предприятието, св което работите, както и от индивидуалното уговяряне на основната заплата и допълнителното заплащане с работодателя.
Пръв сред равни - за правата и правилата в един по-добър свят!
TEREZADESKOVA
Младши потребител

Назад към Данъчно право