начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Глоба за неподадена в срок декларация по член 14

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Глоба за неподадена в срок декларация по член 14

Мнениеот radobary » 01 Апр 2011, 23:41

Здравейте,смятам че вие бихте ми помогнали в моя случай.Ситуацията е следната-разполагам с магазин,който е регистриран на името на фирмата ми.След като отидох да заплатя данъка за 2011 г. се оказа,че той не може да бъде платен,защото до 06.2010г.не съм подала декларация по член 14 за недвижимия имот.Взех декларацията,попълних я,и след като я подадох ми написаха акт.
Въпросът ми е-как така ще ме глобяват,след като не съм била уведомена по абсолютно никакъв начин-било то писмен,или какъвто и да е било друг вид?Не е ли редно да бъда уведомена за наличието на такава декларация,и че тя трябва да бъде попълнена в оказания срок?
Надявам се да ми помогнете,благодаря ви предварително.
radobary
Нов потребител

Re: Глоба за неподадена в срок декларация по член 14

Мнениеот Гост. » 02 Апр 2011, 10:53

Задължението за депозиране на декларация е нормативно определено в закон. Никой няма ангажимент да ви уведомява за това. Истината е, че и счетоводител нямате, защото миналата година течеше и предеклариране на имоти на ЮЛ, което се извършваше от тях.

Ако няма пороци ( за това се произнася съд) в производството от установяване на нарушението до ангажиране на административнонаказателна отговорност- дължите им. санкция и ще я погасите чрез плащане.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот radobary » 02 Апр 2011, 13:04

Благодаря ви много за отговора.Имам и още един въпрос-каква е процедурата по прехвърляне на магазина от фирмата на физическо лице,към адвокат ли трябва да се обърна?
radobary
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 02 Апр 2011, 13:16

Нотариус ще ви свърши работата( ще ви напише съответните протоколи, освен, че ще изповяда сделката).
Гост.
Старши потребител

Назад към Данъчно право