начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Предизвестие по чл.326

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предизвестие по чл.326

Мнениеот jordan100 » 16 Май 2006, 23:19

Здравейте. Получих предупреждение за уволнение по чл.328 ал.1 съгласно чл.326. До тука е ясно , само че работодателя ми каза че не трябва да идвам на работа докато тече предизвестието. Прав ли е и ако наистина не ходя дали не може да ме уволни дисциплинарно за да икономиса някой лев? :?
jordan100
Нов потребител

Re: Предизвестие по чл.326

Мнениеот donna » 16 Май 2006, 23:29

jordan100 написа:Здравейте. Получих предупреждение за уволнение по чл.328 ал.1 съгласно чл.326. До тука е ясно , само че работодателя ми каза че не трябва да идвам на работа докато тече предизвестието. Прав ли е и ако наистина не ходя дали не може да ме уволни дисциплинарно за да икономиса някой лев? :?

На работа се ходи докато тече предизвестието ,ако не отидеш може да те уволни дисциплинарно!
donna
Старши потребител

Re: Предизвестие по чл.326

Мнениеот monteskio » 16 Май 2006, 23:47

donna написа:
jordan100 написа:Здравейте. Получих предупреждение за уволнение по чл.328 ал.1 съгласно чл.326. До тука е ясно , само че работодателя ми каза че не трябва да идвам на работа докато тече предизвестието. Прав ли е и ако наистина не ходя дали не може да ме уволни дисциплинарно за да икономиса някой лев? :?

На работа се ходи докато тече предизвестието ,ако не отидеш може да те уволни дисциплинарно!

Колегата е напълно права. Независимо, че са ВИ предизвестили относно прекратяването на договора, то вашите трудови задължения следа да бъдат изпълняване до настъпване на края на срока. В противен случай същестува вероятност да ви наложат дисциплинарно наказания по КТ за неявяване на работа в продължение на да последователни дни. В случая то ще е най-тежкото а именно - дисциплинарно уволенние.Преди да го наложат има процедура, която трябва да се спази. Трябва да знаете обаче, че при дисциплинарно уволнение ще дължите на работодателя си обезщетеени за преркатяване ан договора без предизвестие, а именно едно брутно трудово възнаграждение.

Ето защо, това, което ви е казано възможно да е за заблуда, но не е сигурно. Продължавайте да си ходите на работа.Ако не ви допуснат - искайте писмен дкумент - заповед или друг служебен акт, с който се разпорежда да не се изпълняват възложине трудови функции.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право