начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Прекратяване на предизвестието към трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на предизвестието към трудов договор

Мнениеот Christine » 09 Дек 2005, 10:59

Здравейте!!!

В трудовия си договор имам клауза за тримесечно предизвестие. Подал съм молба за прекратяване на трудовия договор със съответното предизвестие. Но тъй като не мога да чакам 3 месеца, мисля да остана само един. Въпросът ми е следния:
Съгл чл 220 от КТ дължа обезщетение на фирмата в размер на 2 брутни заплати. Има ли възможност те да ме освободят като аз имам задължения към фирмата или трябва да внеса сумата и след това те да прекратят трудовото правоотношение?
Предварително благодаря!!!!
Christine

Мнениеот iata » 09 Дек 2005, 11:10

Vizh clen 335, al. 2, t. 2 KT za momenta na prekratjavaneto na dogovora. I 272 za udrazhkite.
iata
Потребител

Мнениеот Christine » 09 Дек 2005, 13:00

До колкото разбирам, прекратяването на трудовото правоотношение няма много общи неща със финансовите задължения, които възникват в последствие от неспазване на съответното....
Така както се очертава, ще ми удържат последната заплата, както и натрупаната отпуска за последната година.
Това ще компенсира част от задълженията ми. Но нямат право да не прекратят правоотношението след съответното писмено уведомление от моя страна.

Благодаря за съвета :D към кой член да се обърна
Christine

Мнениеот iata » 09 Дек 2005, 15:40

Molja, no az ne mislja ce imat pravo da vi udarzhat ot zaplatata za tezi obezshtetenija. Ne gi vizhdam posoceni v cl. 272 a osven tova poglednete i cl. 210, al. 5
iata
Потребител

Назад към Трудово право