начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Работа по граждански договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работа по граждански договор

Мнениеот d_rpeteva » 23 Май 2006, 17:45

Моля ви за консултация!
Не съм юрист,нито икономист,но ме интересува следното:
Имаме в нашата организация работник пенсионер на граждански договор.Заварено положение от предното ръководство! :lol:
Какви са правата му,в смисъл има ли право на годишен отпуск и обезщетения по болест?Не знам къде да търся информация. :?:
d_rpeteva
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 23 Май 2006, 17:49

В конкретния случай лицето няма рпаво на платен годишен отпуск, понеже не работи на трудов договор.Същото се отнася и за обезщетението за временна неработоспособност поради общо заболяване.

Повече информация на поставените въпроси можете да намерите тук: http://lex.bg/members/monteskio

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право