начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Шофиране без книжка и условна

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Шофиране без книжка и условна

Мнениеот nedqlkov » 01 Сеп 2015, 19:40

Здравейте. Преди 3 години брат ми получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние. Преди да го хванат пиян е бил спиран два пъти и са му писани актове за без книжка. На третият път го хващат пак без книжка, но и пиян. Ако го хванат по време на условната да шофира без книжка (трезвен) какво ще е наказанието и след изтичане на условната ако е пак без книжка. За щастие спря да пие вече, но така и не изкара книжка и искам да знам какво ще му се случи ако пак седне зад волана.
nedqlkov
Нов потребител

Re: Шофиране без книжка и условна

Мнениеот doc03 » 01 Сеп 2015, 20:08

Варианти много, но по мое, лично (необвързано с правото) мнение, би следвало да му дадат 5 години при строг режим.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Re: Шофиране без книжка и условна

Мнениеот TheOldMan » 02 Сеп 2015, 21:59

nedqlkov написа:... и искам да знам какво ще му се случи ако пак седне зад волана.

А защо не поискате да узнаете какво ще му се случи ако дори и трезвен, но без книжка чукне някое Мазерати, дет само бронята и стопа са му 5 цифрена сума? За вероятността да бутне някой дядо няма да говоря. Няма да се намери застраховател, който да изплати обезщетение ако управлението на МПС е предоставено на неправоспособен водач.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Наказателно право