- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам нужда от съвет искам да заведа дело
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Имам нужда от съвет искам да заведа дело
Здравейте, искам да Ви благодаря предварително за отделеното време. Ситуацията е малко сложна не искам да влизам в подробности за какво точно става въпрос, свързано е със случай, който гърмя по медиите. Та става въпрос, че аз съм непряк потърпевш от случая, прекият потърпевш е мой роднина. Чудех се дали да не наема същият адвокат, който и той, но поради несериозното му отношение се отказах. Та става въпрос, че ситуацията се развива преди повече от половин година, а по думите на адвоката експертизите се бавят, имаше грешно издадени епикризи и т.н., накар въпросната роднина да попита дали и аз мога да заведа дело, адвоката казал когато приключат всички следствени действия експертизи и прочее, тогава. Обаче до колкото знам има някакъв срок, в който трябва да приключат тези действия, а ми се струва, че този срок е минал и се опасявам, че ще се получи така, че ще се окаже, че съм изтървала момента за завеждане на дело... но поради лични съображения, не искам да влизам в подробности ако може някой, ако е заинтересуван да ми пише на лс, защото нямам никаква представа към какъв адвокат да се обърна, а ми било и полезно не просто да ме насочи към адвокат който се занимава със съответния вид дела,а със много добър адвокат. Благодаря Ви отново.
- nikoleta_vk2006
- Нов потребител
Re: Имам нужда от съвет искам да заведа дело
nikoleta_vk2006 написа:Здравейте, искам да Ви благодаря предварително за отделеното време. Ситуацията е малко сложна не искам да влизам в подробности за какво точно става въпрос, свързано е със случай, който гърмя по медиите. Та става въпрос, че аз съм непряк потърпевш от случая, прекият потърпевш е мой роднина. Чудех се дали да не наема същият адвокат, който и той, но поради несериозното му отношение се отказах. Та става въпрос, че ситуацията се развива преди повече от половин година, а по думите на адвоката експертизите се бавят, имаше грешно издадени епикризи и т.н., накар въпросната роднина да попита дали и аз мога да заведа дело, адвоката казал когато приключат всички следствени действия експертизи и прочее, тогава. Обаче до колкото знам има някакъв срок, в който трябва да приключат тези действия, а ми се струва, че този срок е минал и се опасявам, че ще се получи така, че ще се окаже, че съм изтървала момента за завеждане на дело... но поради лични съображения, не искам да влизам в подробности ако може някой, ако е заинтересуван да ми пише на лс, защото нямам никаква представа към какъв адвокат да се обърна, а ми било и полезно не просто да ме насочи към адвокат който се занимава със съответния вид дела,а със много добър адвокат. Благодаря Ви отново.
Срока за "завеждане на дело", ако става въпрос за гражданско или частно наказателно почва да тече след приключване на наказателното дело от общ характер - то е с предимство. Правилно ви е казал адвоката. Ако в момента се води досъдебно производство , може да продължи и 1 година ( зависи за какво е), може и повече ,ама не вярвам защото ще почнат да им "напомнят"
И искам да ви кажа нещо. Не съществува понятието "много добър" адвокат - всички са еднакви, както и закона. Просто съществуват адвокати, които се познават с "правилните хора" , т.е. те са смятани за "добрите адвокати" . Такива , които четат много и знаят, и такива които, ще ти вземат парите, няма да свършат нищо, защото вече си платил, а те нито четат, нито се познават с "правилните хора".
Не се тревожете за срока докато има досъдебно производство - няма да го изтървете.
Нещо не ми прави обаче добро впечатление ако ви интересува разбира се. Защо адвоката трябва да несериозен, щом някакви епикризи - били сгрешени. Ами просто да ви го кажа , заради грешки на някои лекари , от което следва неправилна съдебно медицинска експертиза не може да ви е виновен адвоката. Защото явно те са "първичните" документи въз основа на които са направили грешната съдебно медицинска експертиза - вероятно за нея говорите, защото на "такава експертиза ми прилича по ваши думи.
Ваш си е избора на адвокат. Още повече ,че до колкото казахте , че дори не сте пострадала по делото. Ако не ви харесва адвоката , упълномощете си друг, но не е редно макар и да не му казвате името, да му вменявате вина защото не сте запозната със закона и процедурите към него. Адвоката не може да каже кога ще приключи делото, нито да дава срокове - той е защитник или повереник. Срока и разследването зависи от прокуратура и мвр и само те си преценяват колко да продължи. Обикновено е около 6 месеца , ако е нещо по сложно може да мине и над година. Краен срок няма , но когато се прекали с удължаването му над 6-те месеца започва "набиване на канчето" на прокурора и разследващия, така ,че няма страшно, никой не ви бави делото умишлено.
Последна промяна kodeks на 17 Дек 2014, 21:32, променена общо 6 пъти
- kodeks
- Младши потребител
Не съществува понятието "много добър" адвокат - Много интересни са Ви разбиранията.
- lakavitsa
- Потребител
Като не казвате принципно за какво става дума, се лишавате от възможността да се отговори адекватно. (Може да не казвате имена и конкретни думи, травми и прочее, но поне характера на стореното е необходим. Закони има бол, те се прилагат според конкретните факти, а горе никакви факти не сочите.)
За срока:
Принципно не е добре нищо да се протака, щом сте се уверили във фактическото положение, доказателства могат да се събират и от съда.
Срокът за завеждане (ако имате предвид пред съд) на наказателно дело от частен характер тече от узнаването на деянието. Единствено в хипотезата, в която прокурорът откаже да образува или прекрати дело от общ характер, срокът тече от уведомяването, но само за лично пострадалия/подалия сигнала за деянието.
За гражданско дело (за обезщетение) няма срок за завеждане, но пък тече давност, а тя никак не се спира от провеждането на наказателно преследване. Връзката на преюдициалност има значение дотолкова, доколкото ако гражданско дело се заведе своевремено, то ще изчака приключване на наказателното, без давността да изтече. Тя впрочем е 5 г. и тече от узнаването на елементите и субекта на деликта, т.е. можете да си позволите да изчакате малко.
За адвоката:
Мандатните отношения са доверителни, тъй че преди всичко, трябва да си имате доверие с адвоката.
Ако допуснем, че хората са различни, включително по интелект, желание за самоусъвършенстване и съвест, приятели, от които да поискат съвет, то следва, че има и различни адвокати. В болшинството случаи оправданията с връзки или липса на такива са просто оправдания. Гражданският процес е в по-голяма степен състезателен и от тази гледна точка ролята на адвоката е по-важна, предполагам.
Тук е малко вероятно да посочим добър адвокат, а на л.с. няма гаранции, че ще се отзоват най-добрите. Адвокатите пък не могат да се рекламират.
За срока:
Принципно не е добре нищо да се протака, щом сте се уверили във фактическото положение, доказателства могат да се събират и от съда.
Срокът за завеждане (ако имате предвид пред съд) на наказателно дело от частен характер тече от узнаването на деянието. Единствено в хипотезата, в която прокурорът откаже да образува или прекрати дело от общ характер, срокът тече от уведомяването, но само за лично пострадалия/подалия сигнала за деянието.
За гражданско дело (за обезщетение) няма срок за завеждане, но пък тече давност, а тя никак не се спира от провеждането на наказателно преследване. Връзката на преюдициалност има значение дотолкова, доколкото ако гражданско дело се заведе своевремено, то ще изчака приключване на наказателното, без давността да изтече. Тя впрочем е 5 г. и тече от узнаването на елементите и субекта на деликта, т.е. можете да си позволите да изчакате малко.
За адвоката:
Мандатните отношения са доверителни, тъй че преди всичко, трябва да си имате доверие с адвоката.
Ако допуснем, че хората са различни, включително по интелект, желание за самоусъвършенстване и съвест, приятели, от които да поискат съвет, то следва, че има и различни адвокати. В болшинството случаи оправданията с връзки или липса на такива са просто оправдания. Гражданският процес е в по-голяма степен състезателен и от тази гледна точка ролята на адвоката е по-важна, предполагам.
Тук е малко вероятно да посочим добър адвокат, а на л.с. няма гаранции, че ще се отзоват най-добрите. Адвокатите пък не могат да се рекламират.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
nikoleta_vk2006 написа:... а ми било и полезно не просто да ме насочи към адвокат който се занимава със съответния вид дела,а със много добър адвокат. Благодаря Ви отново.
... не стана ясно какъв е вида на делата но ....... медийна случка, "грешни" епикризи ... демек намек за мноооого пари ....
http://novinar.bg/news/ima-pet-vida-adv ... yMQ==.html
Горното би трябвало да помогне (аз познавам още един вид, но инфото е поверително!)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
kodeks написа:
Срока за "завеждане на дело", ако става въпрос за гражданско или частно наказателно почва да тече след приключване на наказателното дело от общ характер - то е с предимство. Правилно ви е казал адвоката. Ако в момента се води досъдебно производство , може да продължи и 1 година ( зависи за какво е), може и повече ,ама не вярвам защото ще почнат да им "напомнят"
И искам да ви кажа нещо. Не съществува понятието "много добър" адвокат - всички са еднакви, както и закона. Просто съществуват адвокати, които се познават с "правилните хора" , т.е. те са смятани за "добрите адвокати" . Такива , които четат много и знаят, и такива които, ще ти вземат парите, няма да свършат нищо, защото вече си платил, а те нито четат, нито се познават с "правилните хора".
Не се тревожете за срока докато има досъдебно производство - няма да го изтървете.
Нещо не ми прави обаче добро впечатление ако ви интересува разбира се. Защо адвоката трябва да несериозен, щом някакви епикризи - били сгрешени. Ами просто да ви го кажа , заради грешки на някои лекари , от което следва неправилна съдебно медицинска експертиза не може да ви е виновен адвоката. Защото явно те са "първичните" документи въз основа на които са направили грешната съдебно медицинска експертиза - вероятно за нея говорите, защото на "такава експертиза ми прилича по ваши думи.
Ваш си е избора на адвокат. Още повече ,че до колкото казахте , че дори не сте пострадала по делото. Ако не ви харесва адвоката , упълномощете си друг, но не е редно макар и да не му казвате името, да му вменявате вина защото не сте запозната със закона и процедурите към него. Адвоката не може да каже кога ще приключи делото, нито да дава срокове - той е защитник или повереник. Срока и разследването зависи от прокуратура и мвр и само те си преценяват колко да продължи. Обикновено е около 6 месеца , ако е нещо по сложно може да мине и над година. Краен срок няма , но когато се прекали с удължаването му над 6-те месеца започва "набиване на канчето" на прокурора и разследващия, така ,че няма страшно, никой не ви бави делото умишлено.
Аз извода, че адвоката е несериозен нямам как да си го направя от епикризите, освен ако не е някаккъв свръх адвокат завършил медицини и участвал по някакъв начин в изготвянето или издаването на епикризата. Извода, че е несериозен съм си го направила от съвсем странички неща, а до това дали адвокатите не се делят на добри и лоши, мисля че хонорарите и степента им на заетост говорят сами по собе си. Аз казах, че не съм пряк пострадал, но това не значи, че в следствие на ситуацията, не понесох съответните физически и психиччески последствия.
А когато постнах тук помолих някой заинтересован да помогне, да ми драсне едно лс, за да му обясня за какво става въпрос белким ме носочи горе долу и от там да го мисля, защото в момента съм като слепец пуснат в средата на Сахара и не знам по кой път да поема. Благодаря Ви.
- nikoleta_vk2006
- Нов потребител
nikoleta_vk2006 написа:хонорарите и степента им на заетост говорят сами по собе си
Тази заблуда още ли не е разсеяна?... Е, след като никой няма против да дава повече, а да му бъдат репарирани по-малко...
Не знам за какво става въпрос, но един добронамерен съвет- разпитайте роднини, колеги, познати за препоръка, ако и те нямат познати адвокати - посочете за какво става въпрос и местоположение, за да ви насочи някой колега. Ако нямате фин. възможности можете да се обърнете към разследващия, за да подготви документи до съответната АК за назначаване на служебен защитник.
Цялата работа ми прилича на бъдеща претенция по 45 ЗЗД ( гр. иск се предявава в 5г. срок от откриване на дееца, по наказателното зависи в какво качество сте от досъдебното... ).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:nikoleta_vk2006 написа:хонорарите и степента им на заетост говорят сами по собе си
Тази заблуда още ли не е разсеяна?... Е, след като никой няма против да дава повече, а да му бъдат репарирани по-малко...
Не знам за какво става въпрос, но един добронамерен съвет- разпитайте роднини, колеги, познати за препоръка, ако и те нямат познати адвокати - посочете за какво става въпрос и местоположение, за да ви насочи някой колега. Ако нямате фин. възможности можете да се обърнете към разследващия, за да подготви документи до съответната АК за назначаване на служебен защитник.
Цялата работа ми прилича на бъдеща претенция по 45 ЗЗД ( гр. иск се предявава в 5г. срок от откриване на дееца, по наказателното зависи в какво качество сте от досъдебното... ).
Много вярно!
А това за хонорарите и заетостта не е вярно!
А пък това ме довежда на следното, май повечето работят на минимума защото хората нямат пари и им е трудно да си позволят адвокат, а то какво излиза. Май трябва да вземат двойно за същата работа , защото иначе изглеждат новобранци в очите на клиента...
Като започна да адвокатствам , май ще вземам над минимума , за да не изглеждам - неук.....
- kodeks
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|