Здравейте,
Преди 7 години станах жертва на престъпление, беше ми нанесена средна телесна повреда от квартален наркоман. Имаше дело, на което се реши въпросният извършител да бъде осъден на пробация. Мина много време докато дойде днешния ден, в който той ме пресрещна на улицата и ме нарече боклук мръсен, след което добави нещо от сорта на ще те убия.
Не отвърнах на провокацията и продължих пътя си, но това върна спомените ми. Може би тук е момента да кажа, че дълго време след този случаи имам пост-трамватично стресово разстройство и куп други здравословни проблеми. Граждански иск не съм завеждал.
Обадхи се на полицията и те ме посъветваха да се обърна към прокуратурата и да ги информирам. Искам да попитам възможно ли е заради това действие да се издаде ограничителна заповед на въпросното лице и какви такси дължа при подаване на жалба в районната прокуратура.
Предварително благодаря за отговора.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно жабла за тормоз в прокуратурата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос относно жабла за тормоз в прокуратурата
Подайте заявление в РУ-Полиция, където живеете, като опишете казуса точно по този начин, както тук. В заявлението поискайте лицето да бъде предупредено официално, съобразно правомощията на полицията, да не упражнява над Вас психически тормоз и да не се заканва, в случая с убийство. (Свидетели, предполагам, нямате). В заявлението напишете номерата на делото, онова дело, (ако ги имате), и поискайте след приключване на работата по заявлението същото да се изпрати на районната прокуратура. Свържете действията му с делото!
Нищо не дължите при подаване на жалби в полиция и прокуратура. И двете се водят тривиално "правоохранителни" органи и БИ следвало по подразбиране (колкото и да са безпристрастни), да са на страната на пострадалия.
Само, единствено, може ли да знам, средната телесна дали е била свързана с друго престъпление (грабеж, например), или просто бой... ако не е твърде лично, разбира се.
П.П. Ограничителната заповед ... е по-натам, а и при него ще е сложно, защото дали Вие сте го срещнал или той нарочно е бил там ... трудно. При тези хора (лошото е, че не е лежал), понякога, нежеланието за контакти с полицията действа превантивно. Понякога...
Нищо не дължите при подаване на жалби в полиция и прокуратура. И двете се водят тривиално "правоохранителни" органи и БИ следвало по подразбиране (колкото и да са безпристрастни), да са на страната на пострадалия.
Само, единствено, може ли да знам, средната телесна дали е била свързана с друго престъпление (грабеж, например), или просто бой... ако не е твърде лично, разбира се.
П.П. Ограничителната заповед ... е по-натам, а и при него ще е сложно, защото дали Вие сте го срещнал или той нарочно е бил там ... трудно. При тези хора (лошото е, че не е лежал), понякога, нежеланието за контакти с полицията действа превантивно. Понякога...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Не не е имало грабеж. Просто ме нападна, след като си тръгвах от рожден ден, на който присъстваше и въпросното лице.
- bgtifo
- Младши потребител
"Re: Въпрос относно жабла за тормоз в прокуратурата
Мнениеот doc03 » 19 Ное 2014, 22:20
Подайте заявление в РУ-Полиция, където живеете, като опишете казуса точно по този начин, както тук. В заявлението поискайте лицето да бъде предупредено официално, съобразно правомощията на полицията, да не упражнява над Вас психически тормоз и да не се заканва, в случая с убийство. (Свидетели, предполагам, нямате). В заявлението напишете номерата на делото, онова дело, (ако ги имате), и поискайте след приключване на работата по заявлението същото да се изпрати на районната прокуратура. Свържете действията му с делото!"
И как предлагате да стане това предупреждение съгласно - "Чл. 65. (1) Полицейските органи предупреждават устно или писмено лицето, за което има достатъчно данни и се предполага, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред.
Мнениеот doc03 » 19 Ное 2014, 22:20
Подайте заявление в РУ-Полиция, където живеете, като опишете казуса точно по този начин, както тук. В заявлението поискайте лицето да бъде предупредено официално, съобразно правомощията на полицията, да не упражнява над Вас психически тормоз и да не се заканва, в случая с убийство. (Свидетели, предполагам, нямате). В заявлението напишете номерата на делото, онова дело, (ако ги имате), и поискайте след приключване на работата по заявлението същото да се изпрати на районната прокуратура. Свържете действията му с делото!"
И как предлагате да стане това предупреждение съгласно - "Чл. 65. (1) Полицейските органи предупреждават устно или писмено лицето, за което има достатъчно данни и се предполага, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред.
- bgmen
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|