начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Връщане на гаранция от 97г. Къде в София?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на гаранция от 97г. Къде в София?

Мнениеот ddimkin » 18 Ное 2014, 13:35

Здравейте, имам провинение от 97г., а делото се гледа 2008г. Оказа се, че съм платил разходите по делото два пъти - веднъж след делото 2008г. и веднъж към НАП през 2012г. Обикалях из деловодства и счетоводства, подавах молби и накрая съдията реши да ми освободи гаранцията. 97г. са били 10000лв, а в момента са 100лв. Всичко това са подробности и в момента ме интересува от коя институция да потърся въпросните сто лева? Гаранцията е платена към ССлС на 4то РПУ София. Снимах вносната бележка и решението на съдията:

https://plus.google.com/109069650895357 ... kSQ7KWfUPW

Благодаря предварително!!
ddimkin
Нов потребител

Re: Връщане на гаранция от 97г. Къде в София?

Мнениеот georgiev_sfbg » 18 Ное 2014, 20:13

ddimkin написа:Здравейте, имам провинение от 97г., а делото се гледа 2008г. Оказа се, че съм платил разходите по делото два пъти - веднъж след делото 2008г. и веднъж към НАП през 2012г. Обикалях из деловодства и счетоводства, подавах молби и накрая съдията реши да ми освободи гаранцията. 97г. са били 10000лв, а в момента са 100лв. Всичко това са подробности и в момента ме интересува от коя институция да потърся въпросните сто лева? Гаранцията е платена към ССлС на 4то РПУ София. Снимах вносната бележка и решението на съдията:

https://plus.google.com/109069650895357 ... kSQ7KWfUPW

Благодаря предварително!!

:idea: :!: :arrow: http://www.vss.justice.bg/bg/aktove/pravila/Pravila_nab_smetki.pdf
Последна промяна georgiev_sfbg на 18 Ное 2014, 20:22, променена общо 2 пъти
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот ddimkin » 18 Ное 2014, 20:18

Благодаря много! Да разбирам ли, че не мога да получа гаранцията поради изтекла давност? Текста по-горе не ми е съвсем ясен.. :oops:
ddimkin
Нов потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 18 Ное 2014, 20:21

ddimkin написа:Благодаря много! Да разбирам ли, че не мога да получа гаранцията поради изтекла давност? Текста по-горе не ми е съвсем ясен.. :oops:

:idea: :!: :arrow: http://www.vss.justice.bg/bg/aktove/pravila/Pravila_nab_smetki.pdf

"...Съдебните гаранции, събирани от органите на съдебната власт в
набирателните сметки, след изтичане на давностния срок за връщане една
година и непотърсени в този срок, се внасят в приход на съдебната власт и
не подлежат на връщане на съответните лица."...
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот ddimkin » 18 Ное 2014, 20:26

Благодаря, но както се вижда от снимките съдията освободи гаранцията на 11.11.14г. т.е. преди една седмица - от кога започва да тече давността и ако не съм я изпуснал все пак от къде да търся сумата?
ddimkin
Нов потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 19 Ное 2014, 11:44

ddimkin написа:Благодаря, но както се вижда от снимките съдията освободи гаранцията на 11.11.14г. т.е. преди една седмица - от кога започва да тече давността и ако не съм я изпуснал все пак от къде да търся сумата?

Лицето, в полза на което е внесена паричната гаранцията, подава заявление по образец - в деловодството на СГП. Паричните суми по съдебните гаранции, се възстановяват в посочена от лицето банкова сметка или в обслужващата банка на СГП, след надлежно попълнена нареждане-разписка.

:idea: :arrow: http://www.prb.bg/main/bg/pages/infcenter/
Последна промяна georgiev_sfbg на 19 Ное 2014, 11:51, променена общо 1 път
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот ddimkin » 19 Ное 2014, 11:47

Благодаря много!! Ще направя така - дано няма проблеми, пък ако има - ще пиша пак :)
ddimkin
Нов потребител

Мнениеот nikona25 » 05 Дек 2014, 00:10

ddimkin написа:97г. са били 10000лв, а в момента са 100лв.

ЗАКОН ЗА ДЕНОМИНАЦИЯ НА ЛЕВА

Чл. 1. Считано от 5 юли 1999 г. българският лев се деноминира, като 1000 стари лева се заменят за 1 нов лев.
nikona25
Младши потребител

Назад към Наказателно право